Umna kolumna #26: O dogajanju v C.M.A.K.-u

ozadje1.jpg

Spodnji prispevek je bil kot uvodna misel originalno objavljen v publikaciji Informator, marec 2012.

Mesec marec je tu, z njim pa končno malce oddiha od različnih razpisov, na katere smo se letos prijavili. Dela s papirji je bilo polno, a nam ni žal ne energije in ne časa, ki smo ga v to vložili – še posebej pa ne, če bodo rezultati pokazali, da smo nanje tudi uspešno kandidirali. Kaj bo, bo povedal čas, nam pa ne preostane drugega, da čakamo in čakamo in čakamo in čakamo in čakamo.

Ko čakaš, je seveda najbolje na to »pozabiti« in misli preusmeriti v druge stvari, saj tako čas hitreje mine. Tako smo tudi mi iz teorije preskočili v prakso in v  mladinski center C.M.A.K. pripeljali pestro bero zanimivih dogodkov. Tisti, ki vas zanimajo različna predavanja, ste vabljeni na dvoje njih, in sicer na predavanje Pavla Medveščka o staroverstvu ter multimedijsko potopisno predavanje Sama Košnika, ki bo govoril o afriški Gvineji.

Filmski navdušenci si boste lahko v prostorih na Bevkovi 11 ogledali dokumentarni film Metoda Pevca z naslovom Aleksandrinke. Film je prejel veliko pozitivnih kritik in če si ga niste utegnili ogledati na TV Slovenija, le pridite v C.M.A.K. in se spoznajte s težkim življenjem Aleksandrink. Če pa vas zanimajo bolj vedre zgodbe, potem se bo dobilo nekaj tudi za vas. Govorimo namreč o projektu Animateka po Animateki, ki bo obiskal tudi Cerkno. Poleg predavanja Roka Govednika si bo moč ogledati tudi dvanajst nagrajenih in izbranih kratkih animiranih filmov z zadnje edicije festivala.

Kaj pa koncerti, porečete.  Tudi to se bo našlo, brez skrbi. Prvi nas bo obiskal Damir Avdić, bolje poznan kot Bosanski psiho, ki v Cerkno prihaja po dobrih petih letih. Pričakujte energičen, predvsem pa nor koncert. Noro pa bo tudi na koncertu metalcev Obnounce in Ferocious Mind, dveh bendov iz »kurje glave«, katerih glasbo se bo zabelilo tudi z bogračem.

Skratka, dogajanja bo ta mesec polno, zato ste lepo vabljeni/-e, da pridete na vlažno stran Zapoške in se sprostite ob vam všečnim dogodkih.

_______________

Umna kolumna je sklop avtorskih prispevkov, razmišljanj, kritiziranj, oboževanj in iger besed, večinoma objavljenih v Informatorju mladinskega centra C.M.A.K. Cerkno. Nobena od pisarij ni kozmetično olepšana; je taka kot je bila sprva zapisana, z vsemi odvečnimi in manjkajočimi vejicami in drugimi ločili vred. Vsebina avtorskih prispevkov je stvar osebnih pogledov avtorjev in ne odraža stališč izdajatelja.