Umna kolumna #25: O poletni pavzi

477100_397324603620539_868870855_o

Foto: Marko Keber

Spodnji prispevek je bil kot uvodna misel originalno objavljen v publikaciji Informator, junij 2011.

Mesec junij je tu, z njim pa se že približuje zaključek klubske sezone 2010/2011. Klubi in mladinski centri širom Slovenije v tem času svoje dogodke že selijo iz svojih prostorov in dvoran na plano, pod milo nebo. Začenja se namreč obdobje različnih bolj ali manj znanih festivalov, na katere bo drlo veliko število mladih iz vseh koncev sveta. In glede na to, da je bil mesec maj za nas zelo pester – v tem mesecu smo namreč organizirali in izpeljali polno bero raznolikih dogodkov – ter da z vsakim dnevom postaja vedno bolj vroče in posledično vedno manj primerno za dogodke v zaprtih prostorih, bomo tudi mi čez poletje naredili premor s programom. Tako boste v juniju lahko v C.M.A.K.-u prisluhili le še dvema glasbenima skupinama iz Švice in Slovenije ter si ogledali dokumentarni film Dar Fur – Vojna za vodo, katerega avtorja sta Tomo Križnar in Maja Weiss. Zatem pa bomo v našem mladinskem centru zaprli vrata za vse dogodke in si vzeli tudi čas za oddih. V tem obdobju tudi ne bo izhajal novičnik, ki ga ravnokar držite v rokah, niti ne bo oddajala oddaja o mladinski alternativni kulturi AlterIca.

Dejstvo, da se čez poletje v C.M.A.K.-u ne bo dogajalo nič pompoznega, pa še ne pomeni, da se bomo v tem obdobju prepuščali lenobi ali brezdelju. Čaka nas namreč še precej stvari, ki nam jih tekom klubske sezone ni uspelo urediti, zdaj pa bomo končno le imeli čas, da se teh stvari lotimo in jih tudi izpeljemo. Če bo denar in posluh s strani lokalnih oblasti, pa se bomo lotili tudi obnove spodnjih prostorov, ki jih je že pošteno načela vlaga in zamakanje zaradi roje, ki teče mimo Tinčkaue bajte. Prav tako bomo začeli z dokončnimi pripravami na festival mlade ustvarjalnosti Cmakajne, ki bo letošnjega septembra potekal že trinajsto leto zapored, poleg tega pa tudi kovali in izboljševali ideje za naslednjo sezono.

Tudi mladinski center kot tak bo za obiskovalce in obiskovalke še vedno imel odprta vrata, seveda po poletnem urniku. S tem bo še vedno možno koristiti vso ponudbo in vse storitve, ki vam jih nudimo tekom leta – fotokopiranje, skeniranje, tiskanje, uporaba in izposoja avdio, video in računalniške opreme, brezplačni dostop do interneta in še in še –, ter se neobremenjeno družiti.

Zatorej, lepo vabljeni v Tinčkaua bajta. Če pa vas čez poletje ne bo v Cerknem, se vidimo konec septembra na 13. festivalu Cmakajne.

_______________

Umna kolumna je sklop avtorskih prispevkov, razmišljanj, kritiziranj, oboževanj in iger besed, večinoma objavljenih v Informatorju mladinskega centra C.M.A.K. Cerkno. Nobena od pisarij ni kozmetično olepšana; je taka kot je bila sprva zapisana, z vsemi odvečnimi in manjkajočimi vejicami in drugimi ločili vred. Vsebina avtorskih prispevkov je stvar osebnih pogledov avtorjev in ne odraža stališč izdajatelja.