Cmakov štant

Vsako leto konec decembra MC C.M.A.K. organizira prodajno razstavo in bolšji sejem, vse pod imenom Cmakov štant.

Štant je večdnevni družabni projekt, ko se ob fontani na starem placu v centru Cerknega, kamor precejšnje število stvariteljev in stvarjiteljic prinese svoje takšne ali drugačne umetnine, ročne izdelke in domače dobrote, zbere množica ljudje iz vseh vetrov, da pokramljajo s svojimi prijatelji in prijateljicami, spijejo kakšen čaj ter na svežem zimskem zraku v prijetnem vzdušju uživajo ob programu Štanta.

Na Cmakovem štantu se prav tako zbira stare knjige, plošče, obleke, pohištvo in vse ostalo, kar ljudje hranijo doma, vendar tega ne uporabljajo in si želijo vse to komu podariti in/ali zamenjati s čim drugim, ali pa le vzeti kar jim je pri srcu.

Mrzel zimski zrak ob Štantu se v teh dneh zapolni z vonjem po domačih dobrotah, zvok raznoraznih inštrumentov, glas veselja, smeha in raznolikih pogovorov med vrsto ljudi, ki so se tam zbrali pa preglasi pokanje petard. Program Štanta se vsako leto zapolni tudi z dia-projekcijami, koncerti, gledališkimi predstavami idr.

Si mogoče naredil/-a glinen obesek ali pa voščilnico, imaš doma stare knjige, ki čakajo da jih spet kdo odpre in prebere? Izdeluješ lesene kipce, mogoče tekom leta nabiraš zelišča, pozimi pa pleteš tople nogavice in iz zelišč pripravljaš ljubezenske napoje? Rišeš, slikaš, fotografiraš, pišeš pesmi, se potikaš po svetu in nabiraš kamne? Mogoče stare keramične ploščice? Imaš doma stare obleke, kasete, cedeje, plošče, znamke, denar in broške? Boš nekaj od tega prinesel/-la na Cmakov štant?

Prinesi & sodeluj!