Informiranje in svetovanje

Cerkljanski mladinski alternativni klub vsem zainteresiranim nudi podajanje razno raznih informacij v zvezi z izobraževanjem,  o programih vseživljenjskega učenja, ki se izvajajo v našem regijskem prostoru (v Idriji in Tolminu), o možnostih sodelovanja na poletnih taborih in drugih vrstah aktivnih počitnic, o programih sorodnih mladinskih centrov in drugih organizacijah, ki so v bližini njihovega kraja šolanja ipd.

Informacije posredujemo preko naše spletne strani, po kateri ravnokar brskate, v samem mladinskem centru pa lahko do željenih informacij pridete s pomočjo dežurne osebe ali pa se potopite v malo morje brezplačenga tiskanega informativnega materiala, ki ga izdajajo razne organizacije širom Slovenije. Tiskani informativni material dobite na informacijskih policah tako v zgornjih kot tudi spodnjih prostorih C.M.A.K.-a.

Prelistate lahko tudi Informator, našo nosilno publikacijo, ki izhaja enkrat mesečno. Namenjen je promociji mladinskih aktivnosti, izražanju različnih mnenj, pozivanju k aktivnemu preživljanju prostega časa in družbeno angažiranemu razmišljanju s svojo glavo ter vabilu k sodelovanju pri izvajanju našega klubskega programa. Vsebuje tudi informacije o razpisih, pozivih in natečajih. Informator distribuiramo po nabiralnikih v naši občini, razpošiljamo sorodnim organizacijam in razdeljujemo po javnih mestih, dostopnih mladim v naši in sosednjih občinah ter večjih univerzitetnih središčih.