Polnoletnica C.M.A.K.-a z Raggalution in TminTafari Sound

Sobota, 21. 2. 2015, ob 21h
Vstopnina 3€.

Osemnajsto obletnico C.M.A.K.-a bomo proslavili v raggae ritmih, in sicer s kranjsko skupino Raggalution in t’minskim kolektivom TminTafari Sound.
Za ljubezen, mir, svobodo in C.M.A.K.! 🙂


Raggalution
Skupina Raggalution je rezultat sodelovanja sedmih prijateljev, ki jih je združila ena sama ideja; igranje reggae glasbe. Ekipa se je začela sestavljati leta 2011, že od samega začetka pa so začeli ustvarjati avtorsko glasbo. Maja 2012 je sledil premierni koncert na Večeru neuveljavljenih skupin Tedna mladih v Kranju, na katerem je band pridobil simpatije občinstva.

Pozitiven odziv publike jim je dal dodaten zagon in motiv za nadaljnje delo. Tako imajo fantje do sedaj za sabo že kar lepo število koncertov, oder pa so si delili z nekaterimi uveljavljenimi imeni slovenske in regionalne glasbene scene.

Sedaj se skupina predstavlja s svojim prvencem “Mask of Liberty”, na katerem je zbranih deset avtorskih pesmi, ki predvsem predstavljajo kritiko stanju v družbi in opozarjajo na drugačno, boljšo alternativo.

Decembra so nastopili v oddaji Aritmija na RTVSLO.

Zasedbo sestavljajo: Mak Sever – bas; Luka Bedene – vokal; Nejc Košnik – bobni; Žiga Fazarinc – kitara; Jure Grahek – klaviature; Leon Slabe – trobenta, bekvokal; Jernej Jenko – tolkala

https://www.facebook.com/Raggalution
http://www.raggalution.com/
http://raggalution.bandcamp.com/

TminTafari Sound
Trije mladi ljubitelji reggaeja so se leta 2012 povezali z namenom širiti reggae glasbo in kulturo ter jo približati tako mlajšim kot starejšim. Po nekaj nastopih širom Slovenije, so nastopili tudi na največjem tovrstnem dogodku pri nas, Overjam reggae festivalu 2013.V svojih nastopih vrtijo Dub, Roots rock reggae ter raggamuffin zvrst glasbe.

https://www.facebook.com/tmintafari
https://soundcloud.com/tmintafarisound