Ustavimo Fracking v Petišovcih!

Že mnogokrat videna zgodba. Multinacionalka zavoha možnost zaslužka v določenem naravnem lokalnem okolju na račun izkoriščanja narave in ljudi. Lokalna in nacionalna politika (tudi preko institucij, kot je npr. okoljevarstvena ARSO) požegna projekt in da zeleno luč za začetek (ponavadi za zaprtimi vrati, daleč stran od javnosti). Kapital izropa naravne vire ter pri tem trajno devastira naravo in lokalno okolje; pobere profite, politiki in podporniki projekta provizije, in se iz izropanega okolja umakne tja, kjer je ropanje (in vzporedno uničevanje narave) še mogoče. Ljudje, ki v tem okolju živijo, razen drobtinic (kakšnega prekarnega delovnega mesta za krajše časovno obdobje in veliko toplih besed), nimajo od projekta nič. Zgolj opustošeno življenjsko okolje. Vse po zakonu.

Fracking je metoda pridobivanja plina s hidravličnim lomljenjem, ki povzroča onesnaževanje okolja (vode in zemlje) večjega obsega. V nekaterih državah je fracking prepovedan, ponekod (npr. v ZDA) pa so projekti frackinga trajno devastirali velika območja naravnega okolja. Zdaj bi nekateri fracking radi uvedli v Sloveniji in s tem zaslužili. Jim bomo dovolili?

Oglejte si video zapis javne tribune “Ustavimo fracking v Sloveniji” (11.2.2015 Lendava), ki ga je pripravila avtonomna medijska skupina Komunal.org:
http://youtu.be/yBnp6xOx6JY

KAJ LAHKO NAREDIMO?
Informirajmo se o zadevi, spregovorimo!, razširimo informacije, povežimo se z lokalno iniciativo, ustavimo projekt! Jutri bo že prepozno!

PODPIŠITE PETICIJO:
http://www.pravapeticija.com/ustavimo_fracking_v_sloveniji

FRACK OFF!
STOP IZKORIŠČANJU NARAVE IN LJUDI!
PROTI DIKTATURI KAPITALA!