IZJAVA OB ODLOŽITVI EVIKCIJE MC C.M.A.K. CERKNO

Galerija Križišče je (bila) za C.M.A.K. pomembna pridobitev. Foto: Matjaž Peternelj

 

Drage podpornice, dragi podporniki in vsa zainteresirana javnost,

uradno odložitev rušenja Tinčkaue bajte za leto dni pozdravljamo, saj se je s tem pridobilo nekaj časa za dokončno rešitev prostorske problematike, s katero se Center mladinske in alternativne kulture, ki ga vodi C.M.A.K. Cerkno, sooča od njegove ustanovitve leta 1997. Že napovedan program in aktivnosti našega mladinskega centra bodo tako do nadaljnega tudi uradno potekale nemoteno in po prvotnih načrtih.

Hkrati se bomo, v 21 letih ne prvič, aktivno podali v iskanje prostorske rešitve, pri čemer seveda upamo na obljubljeno tvorno sodelovanje z Občino Cerkno, saj so angažiranost in odločitve njenega vodstva pri uresničitvi trajne rešitve ključnega pomena.

Naša akcijska skupina, sestavljena iz vseh treh cmakovskih generacij, se v duhu prostovoljstva in sodelovanja povezuje tudi z nekaterimi drugimi društvi, ki se prav tako že vrsto let soočajo s prostorsko problematiko. Naša skupna želja je poiskati primerne alternative, ki bi omogočile trajno rešitev dolgoletne prostorske problematike čim prej, tako za mladinski center C.M.A.K. Cerkno kot tudi za ostale akterje na področju mladine in kulture.

Ta trenutek izkoriščamo še za zahvalo vsem izrazom podpore ter požrtvovalnosti posameznic, posameznikov in organizacij, katerih moč je olajšala breme potencialne evikcije na naših hrbtih.

S srčnimi pozdravi,

Matic Rijavec, predsednik

,