Sihasin (ZDA)


Sihasin je večkrat nagrajeni duo, ki ga sestavljata Jeneda in Clayson Benally. Sestra in brat sta s svojo iskrenostjo in energičnostjo cerkljansko občinstvo že navdušila pred petimi leti na taboru Karajžewc, tokrat pa se bosta v C.M.A.K.-u ustavila v okviru Festival DEUJE BABE.
Kot staroselca iz ljudstva Diné sta se rodila v jedro političnih in ozemeljskih sporov, tam postavljena ograja pa ju je ločila od domovine in družine. Že med odraščanjem sta protestirala proti uničevanju narave in kulturnemu genocidu nad tradicionalnim življenjem njunega ljudstva.
Njuna glasba združuje različne glasbene stile od punka, rocka in ljudske glasbe. Beseda, ki v jeziku Dinéjev pomeni upanje in pogum, je temelj njunega zvoka. Bas, bobni in vokali, ki vključujejo tradicionalno petje in melodije njunega ljudstva, ustvarjajo energijo, ki te pusti z občutkom kot je »vstani, dvigni se, uporabi svoj glas in NAREDI!« Njun edinstven novi zvok nadaljuje z energijo upora proti ekološkim in družbenim krivicam.
Kot na taboru Karajžewc pred petimi leti lahko tudi v začetku marca pričakujete energičen koncert, ki vas vsekakor ne bo pustil ravnodušnih. V C.M.A.K.-u bosta predstavila tudi njun prihajajoči album »Fight Like a Woman«, ki bo, kako priročno, izšel prav meseca marca.

Več:
FB: Sihasin
Web: http://sihasin.com/

Vstopnina:
Z rezervacijo na cmak.rezervacije@gmail.com = 5€
Na dan dogodka = 7 €

,