CMAKoncert: Quartzite 4tet

(Pre)dolgo trajajoče zatišje živih koncertov v organizaciji MC C.M.A.K. Cerkno bomo razbili to soboto, 19.6., ko v goste pridejo mednarodno priznani đezerji z vseh vetrov, Quartzite 4tet!

Quartzite 4tet je četverec, ki se je formiral med študijem na glasbeni akademiji v Rotterdamu leta 2016. Prvič so glasbeniki v živo nastopili na tekmovanju polfinala Erasmus Jazz Prijs 2016, kjer se jim je uspelo uvrstiti v finale in prejeti nagrado za drugo mesto. To je kvartetu prineslo številne nove priložnosti in odprlo vrata do poslušalcev in ljubiteljev sodobnega jazza.

Zase pravijo, da so si ime Quartzite – Kvarcit nadeli zato, “ker je tako poimenovana izredno kompaktna, zrnata kamnina, in takšna je tudi glasba, ki si jo želijo igrati”.

Radi raziskujejo meje in gradijo mostove med sodobno klasično glasbo, jazzom in improvizacijo. Vsekakor gre za izvirno in unikatno zasedbo, sestavljeno iz kakovostnih in izkušenih glasbenikov, delujočih predvsem na Nizozemskem, v Italiji in Sloveniji, od koder prihajajo.

V Cerknem bodo predstavili glasbo s svojega novega albuma, ki bo izšel kot drugi po vrsti. Vabljeni/e na dvorišče pred Večnamenskim centrom Cerkno v soboto ob 20.00 zvečer!

Na koncert ne prihajajte, če imate znake okužbe.
Kot organizatorji nimamo pristojnosti za nadzor pogojev PCT.