cmaKino premierno predstavlja: Poplava kulture, 28. 2. ob 20h v dvorani Glasbene šole Cerkno

Dokumentarni film Poplava kulture je nastal v okviru projekta Youth Culture in Cerkno / Mladinska kultura v Cerknem, ki poteka pod okriljem programa Evropska prostovoljna služba (European Voluntary Service – EVS). Avtorica filma, Portugalka Filipa Oliveira, v dokumentarcu raziskuje razloge mladih Cerkljanov in Cerkljank za njihovo udejstvovanje na kulturnem področju, kaj jim to udejstvovanje pomeni, prav tako pa je raziskala problematike, s katerimi se mladi ustvarjalci in ustvarjalke na Cerkljanskem soočajo, najsi bo to financiranje projektov s strani državnih ali lokalnih institucij, ali pa prostorska problematika.
Za potrebe dokumentarnega filma so pred kamero s svojimi pogledi na trenutno kulturno stanje na Cerkljanskem sodelovali Mojca Jeram, Robert Marcina, Lucija Rejc, Blaž Švigelj, Tjaša Jurman, Vesna Prezelj, Gregor Prezelj, Anže Marinič, Marjetka Mavri, Gašper Uršič in Tadej Prezelj, s svojimi pogledi tako na sedanje kot tudi preteklo kulturno dogajanje pa so se jim pridružili še Livija Rojc Štremfelj, Nataša Bratina in Tomaž Lapanja, torej posameznici in posameznik, ki so bili in so še aktivni na kulturnem in/ali mladinskem polju.
Kakšno je torej po mnenju naših sogovornic in sogovornikov stanje na mladinskem in kulturnem področju v občini Cerkno? Pridružite se nam na premieri filma Poplava kulture in izvedeli boste.
Premiera filma bo potekala v petek, 28. februarja ob 20h v dvorani Glasbene šole Cerkno.