cmaKino predstavlja: Vsaka kaplja šteje, 22. 2. 2014 ob 20h

Kako lahko kaj spremenimo dokler velja splošno (globalno) prepričanje, da je dejanje posameznika zgolj kaplja v morje.
Prijatelji so redki, družina je zakon, življenje je prihodnost, … Vsaka kaplja šteje!
Zgodba kratkega igranega filma VSAKA KAPLJA ŠTEJE izhaja iz razmišljanja o tem, kaj bomo pustili za sabo, glede na to kako smo kot družba pasivni. Zakaj smo postali takšni težko rečem in v bistvu sploh ni pomembno. Stavek ”Dejanje posameznika je samo kaplja v morje.” pa je verjetno dober izgovor, da pasivna družba tudi ostajamo. In iz tega stavka je nastala ”Vsaka kaplja šteje”.
Vodo je avtor Marko Kramar v filmu postavil praktično v prvi plan, ker brez nje nebi bilo življenja. Torej, voda je tako temeljna dobrina za prihodnost, da bi bil višek pasivnosti, če je nebi uspeli ohranit za prihodnje rodove.
V tem smislu je to film o pomenu vode, ker meni, da se ga ”moderna” družba ne zaveda. Vodo jemljemo kot samoumevno vsaka kaplja, ki pade in odteče, pa je, poleg velikega pomena vode, lahko simbol za karkoli nam je v tem trenutku samoumevno in lahko zaradi naše pasivnosti izgine.
Pri tem pa se mu zdi vloga posameznika, kljub njegovi majhnosti v globalnem pogledu, zelo pomembna. Zato tudi glavni protagonist v filmu ostane samo posameznik, z ničemer ga ne definira. Lahko je kdorkoli.
Igrajo: On – Jaka Žilavec; Ona – Iva Grobin; Prijateljica – Sabina Blumauer; Prijatelj – Luka Ravnjak