Žagamo že 17 let – obletnica delovanja MC C.M.A.K.

FILIPA OLIVEIRA: RETROSPEKTIVA (fotografsKa razstava)

14. 2. 2014 ob 20h nad barom Pr’ Gabrijelu

FILIPA

Vse izkušnje in dogodivščine, ki sem jih imela, ljudi, ki sem jih spoznala; ta fotografska retrospektiva je kot zaključna stran mojega dela kot fotografinje. Realizirani so bili različni projekti. Portreti glasbenikov s Polaroidom, arhitekturne fotografije športne dvorane v mojem mestu, portreti kuharjev, dokumentarni projekt v zapuščeni vasi v Belgiji, predogledi (contact sheets) in testi iz temnice. Na razstavi bo mogoče videti in občutiti izkustva, ki sem jih doživela. In jih bom tudi pogrešala.

Fotografsko razstavo si bo moč ogledati do 28. februarja 2014 nad barom Pr’ Gabrijelu, in sicer vsak dan od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure.

 

CMAKoncert: FEEDBACK in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

15. .2. 2014 ob 21h v MC C.M.A.K.

 

Feedback
Zasedba Feedback je nastala septembra 1999. Sprva so delovali kot trio, novembra 2004 pa se jim je pridružil še basist, s katerim so postali kvartet dobro povezanih članov, ki prihajajo iz Tolmina in okolice. Feedback Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a. Njihovi inštrumenti so pretežno iz sedemdesetih let, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije. Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto 1995, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in s širšo zasedbo. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar jim je dalo lepo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Način in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje. Pod imenom Feedback so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih. V času svojega obstoja so v samozaložbi izdali štiri studijske albume, zadnji z naslovom »Skrivnost« je luč sveta ugledal novembra 2013. Album je požel zelo dobre kritike, med drugim je bil dvakrat uvrščen med pet najboljših domačih albumov v preteklem letu. Zasedba svoj album intenzivno promovira po Sloveniji ter tudi v tujini, seveda pa jim bo mogoče prisluhniti tudi v Cerknem.
Zasedba:
Matej Magajne – kitara
Miloš Leban – Hammond, Rhodes
Andrej Maver – bobni
Andrej Klavžar – bas

http://www.feedback.si/
https://www.facebook.com/glasbenaskupinafeedback
www.youtube.com/user/SkupinaFeedback

PPB
Štiričlanska zasedba z imenom Prismojeni profesorji bluesa igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.
Zasedba:
Zlatko Đogič – bobni
Miha Ribarič – bas
Julijan Erič – kitara, vokal
Miha Erič – orglice, vokal

https://www.facebook.com/prismojeniprofesorji.bluesa