Potrebujemo tvojo podporo

Cerkljanski mladinski alternativni klub potrebuje tvojo podporo!

Kako lahko pomagaš?

1) Podari C.M.A.K.-u del dohodnine

Do konca leta lahko Cerkljanskemu alternativnemu mladinskemu klubu podariš del svoje dohodnine (največ 0,5 %) za leto 2020. Donacija zate ne predstavlja stroška, saj gre ta del dohodnine sicer neposredno v državno blagajno. Z donacijo boš pripomogel/la k nadaljnemu delovanju MC C.M.A.K. Cerkno, za kar se ti že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Obrazec lahko izpolniš in oddaš prek sistema E-davki (obrazec Doh-Don). Če sistema ne uporabljaš, obrazec lahko pošlješ po pošti ali ga osebno dostaviš Finančnem uradu Nova Gorica (Ulica Gradnikove brigade 2, 5000 Nova Gorica) najkasneje do 31. 12. 2020.

Obrazec (PDF) je na voljo tukaj. Navodila za izpolnjevanje in obrazce v drugih formatih najdeš tukaj.

Davčna številka Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba je SI25024515.

Če si obrazec poslal/a FURS-u že v preteklih letih, potem ga ni potrebno pošiljati še enkrat, saj je namenitev dela dohodnine kot donacije za mladinski center C.M.A.K. pri davčnih organih že zabeležena in bo upoštevana tudi pri dohodnini za leto 2020. Podatki o donaciji in prejemniku se nahajajo na vsakoletnem Informativnem izračunu dohodnine pod delom “Obrazložitve”. Če je tam kot prejemnik že zapisan C.M.A.K., potem imaš donacijo zanj že urejeno. Več informacij dobiš tukaj

Hvala!

2) Finančno podpri boj za pridobitev trajnih in ustreznih prostorov za mladinske dejavnosti C.M.A.K.-a in mladih ustvarjalk/cev v Cerknem

Mladinski center C.M.A.K. Cerkno že tri leta zaman išče občinsko podporo za nove, ustrezne nadomestne prostore za svoje dejavnosti in aktivnosti ustvarjalnih mladostnikov v Cerknem. Občina Cerkno nam trenutno v brezplačen najem nudi pisarno v Večnamenskem centru Cerkno, vendar usoda te stavbe (in več društev, ki sedaj uporabljajo tamkajšnje prostore) v letu 2020 še ni znana. Prostori v VCC-ju pa poleg tega niso najbolj primerni za mladinske dejavnosti in druženje, saj ni dovoljeno nobeno poseganje v prostor (beri – barvanje sten, privijanje vijakov), ni možnosti delavnice, razstav, in še čega.

S tvojo finančno podporo bomo lažje nadaljeval dolgoletni, na prostovoljnem delu temelječi boj za zagotovitev ustreznih in trajnih prostorov za mladinske dejavnosti C.M.A.K.-a in mladih ustvarjalk/cev v Cerknem. V tem negotovem obdobju nam bo tvoja podpora olajšala tudi organizacijo umetniških, kulturnih in izobraževalnih dogodkov za otroke in mladostnike. Vsak, tudi skromen prispevek šteje! Veseli bomo tako enkratnih kot rednih mesečnih donacij.

Svoj prispevek lahko CMAK-u nakažeš na:

Transakcijski račun: SI56 0475 2000 0436 259

Ime in uradni naslov društva: Cerkljanski mladinski alternativni klub, Močnikova 1, 5282 Cerkno

Namen: Donacija