Vročinski val – Katarina Kolenc // Mladi v Stopnišču

Vročinski val je tik pred nami. Tak ali pa drugačen.


Po celem dnevu kopanja v Idrijci, hlajenja pod starim košatim drevesom in grickanju lubenice, se nam ob 19.00 pridružite še na otvoritvi razstave Vročinski val, mlade fotografinje Katarine Kolenc.

Katarina Kolenc (1994) se v svoji fotografski praksi ukvarja z upodabljanjem dokumentarnih in komercialnih zgodb, med seboj prepletajočih se in ujemajočih se z njenim lahkotnejšim, pozitivnim, včasih tudi kritičnim pogledom na družbo, ki se izraža v pristnih in spontanih odločilnih trenutkih.

Njeni avtorski projekti izhajajo iz dokumentarnega beleženja mimobežnih, vsakdanjih trenutkov življenja in malenkostnih posebnosti njene okolice, kasneje pa se manifestirajo v obliki dokumentrarnih in konceptualnih zgodb. Zgodbe včasih izražajo njeno naklonjenost zgodovinskim umetniškim gibanjem in vnemi za umetnostno zgodovino, največkrat zajemajo spontano ulično fotografijo s poudarkom na človeških prigodah in humornem kritiziranju sodobne družbe.

Njen zin Vročinski val je bil oktobra lani izbran za samostojno razstavo v sklopu programa Zine Vitrine v galeriji Dobra Vaga v Ljubljani, februarja letos pa serija fotografij z istim naslovom za razstavljanje v programu Carinarnice za leto 2023 in na razpisu za mlade umetnike do 35. leta v Galeriji ZDSLU.
Katarina je diplomirala iz fotografije na Fakulteti za aplikativne vede (VIST) v Ljubljani. Živi in dela v Ljubljani.

Lepo vabljeni na otvoritev, ki bo v petek 14. julija ob 19.00.
Razstava bo odprta od 14. julija do 14. avgusta.

Projekt podpirajo: Javni sklad za kulturne dejavnosti, Občina Cerkno in Urad za Mladino RS.