Umna kolumna #1: O začetkih v Tinčkovi bajti

IMG_0670

Jure, Janoš in Simon pri kuhanju veganske večerje za nastopajoče; 1. gruden 2006

No, evo, pa je končno ugledal luč sveta – prvi C.M.A.K.-ov informator odkar smo bili prisiljeni zapustiti udobne prostore v bivšem dijaškem domu. Vendar pa, vsaj meni osebno, če zdaj pogledam nazaj, niti ni več tako žal, da je do te izselitve prišlo, kajti s tem sem več pridobil kot pa izgubil: med vsemi temi dnevi, tedni in meseci, ki smo jih prebili v Tinčkaw bajt, da bi prenovili naše nove prostore, sem pridobil toliko novega znanja in izkušenj, tako glede načina dela kot tudi medsebojnih odnosov, ki jih verjetno ne bi mogel nikjer drugje.

In upam si trditi, da še zdaleč nisem edini. In zdaj ko to pišem, se mi od ušesa do ušesa riše nasmešek, saj se spominjam kolikšni pozitivni energiji, smehu, medsebojnemu spodbujanju, ustvarjalnosti in sanjarjenju, kaj vse bomo iz te hiše še naredili ter kaj bi (in verjetno tudi bo) v njej lahko potekalo, sem bil priča. Trdo fizično delo smo spremenili v zabavo, v vsesplošno rajanje. Vdihnili smo mu življenje, tako kot smo ga vdihnili tej čarobni hiški v samem centru, ki je propadala – tako kot žalostno propada kar nekaj starih in lepih hiš v naši bližnji okolici –, čemur je priča tudi ta informator, kjer so na kratko predstavljeni vsi naši projekti za tekoči mesec.

Trdo fizično delo smo spremenili v zabavo, v vsesplošno rajanje. Vdihnili smo mu življenje, tako kot smo ga vdihnili tej čarobni hiški v samem centru, ki je propadala.

Vendar pa ta informator ni namenjen samo temu, da bi dragim bralkam in bralcem predstavili kaj vse počnemo v tej hiši… Predvsem je poziv in iskrena želja, da se nam pridružite; da programu daste delček sebe, da bo imel okus in vonj tudi po vas, kajti veseli vas bomo. Našim hrepenenjem smo dali krila in drznili smo si zaživeti naše sanje, drznite si še vi!

M@ko

— Prispevek je bil originalno objavljen v publikaciji Info-Listopad 2006, november 2006 —

Umna kolumna je sklop avtorskih prispevkov, razmišljanj, kritiziranj, oboževanj in iger besed, večinoma objavljenih v Informatorju mladinskega centra C.M.A.K. Cerkno. Nobena od pisarij ni kozmetično olepšana; je taka kot je bila sprva zapisana, z vsemi odvečnimi in manjkajočimi vejicami in drugimi ločili vred. Vsebina avtorskih prispevkov je stvar osebnih pogledov avtorjev in ne odraža stališč izdajajtelja.