Predstavitev knjige Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk / Bevkovi dnevi 2021

Cerkljanski mladinski alternativni klub v sodelovanju z Bevkovo knjižnico Cerkno, Mestom žensk in LTO Laufar Cerkno, v petek, 24. septembra, ob 19. uri v Bevkovi knjižnici Cerkno organizira predstavitev knjige Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk.

Turistični vodnik, ki ga je junija letos izdalo društvo Mesto žensk, vabi k obisku petindvajsetih krajev, tudi Cerknega in Idrije. Vključuje mesta in vasi, v katerih so živele in delovale pionirke, ki so ženskam na Slovenskem utirale pot v poklicno življenje. Kliče k odpravam po poteh revolucionark, ki so se borile za dostojno življenje, in prvih žensk, ki so se smele preživljati s plačanim delom. Številne med njimi za sabo niso pustile otipljivih sledi,
zato v vodniku poleg pričakovanih izletniških točk, kot so gradovi, domačije, muzeji in galerije, najdemo vrsto drugih, manj običajnih prizorišč: javni trg, most, botanični vrt in gostilno. Za lažje načrtovanje poti dvojezično knjižno izdajo vodnika dopolnjuje brezplačni spletni zemljevid WoW Places.

Predgovor h knjigi je napisala Svetlana Slapšak, avtorice besedil so Ana Cergol Paradiž, Manca G. Renko, Tea Hvala, Jasmina Jerant, Katja Pur, Urška Repar, Irena Selišnik, Urška Strle, Petra Testen Koren in Nina Vodopivec.

Naj se veselo, sočutno, strastno in zvedavo potovanje po zgodovini žensk začne!

Knjigo bo predstavila urednica Tea Hvala, pogovor bo povezoval Gregor Novaković.

Vabljeni, vabljene!
Obisk je mogoč ob izpolnjevanju pogojev PCT.

Dogodek je brezplačen in poteka v okviru Bevkovih dnevov 2021 ob podpori Občine Cerkno.