MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in alternativni prehranski viri

vrt

Inštitut za trajnostni razvoj v okviru evropskega projekta “EAThink2015” razpisuje nagradni fotonatečaj “MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in prehranski viri”.
Omenjeni evropski projekt “EAThink2015” spodbuja kritičen razmislek in poglobitev vedenja o kmetijstvu in prehranskem sistemu doma, v “razvitejšem svetu”, in na globalnem Jugu. Z natečajem želimo spodbuditi mlade, da predhodno pod mentorstvom učiteljev/odraslih raziskujejo in kritično razmislijo o kmetijstvu, o prehrani v današnjem, globaliziranem svetu in domačem okolju, njuni soodvisnosti ter o alternativnih načinih preskrbe s hrano. Rezultat svojega razmisleka pa prikažejo v obliki fotozgodbe.
Natečaj je namenjen razredom zadnje triade (6. do 9. razred) osnovnih šol in srednješolcem. Navodila za sodelovanje in več izhodišč za pripravo fotozgodbe najdete na tej povezavi.
Zelo mamljiva je tudi nagrada za zmagovalce – nagradni izlet na svetovno razstavo EXPO2015 v Milano z letošnjim vodilnim sloganom “Hrana za planet, energija za življenje”!
Fotozgodbe sprejemamo do konca maja, to je do petka, 29.maja na e-naslov solski.ekovrt@itr.si ali na poštni naslov Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana.
V kolikor se odločite za sodelovanje oz. nam imate namen poslati fotozgodbo, prosimo če nam to sporočite na e-naslov solski.ekovrt@itr.si ali po telefonu 0590 71 333/051 368 890!

,