CMAKoncert: Flying Donuts (Fr)

Flying2009_650x300

Sreda, 13. 5. 2015, ob 20.30

Flying Donuts so se formirali leta 1996 v Franciji in že istega leta pričeli s svojim koncertiranjem. Le kmalu pa se je njihovo ime pričelo pojavljati v fanzinih in na kompilacijah, koncerte pa so si delili z Les Thugs, Seven Hate, Aina in Burning Heads, s tem so pridobivali izkušnje ter samozavest ter svoj slog.
Posneli so tudi že precej skupnih albumov z drugimi bandi. Svoj prvi »pravi« album Last Straight Line so objavili leta 2001 vmes pa so objavili kar nekaj minialbumov. Sledili so koncerti z bandi z emo-glam scene, kot so Second Rate, Dead Pop Club, Homeboys ali SexyPop.
Album Renewed Attack iz leta 2006 so posneli v Franciji in Londonu, produciral pa ga je Harvey Birrell, ki je sodeloval z mnogimi razvpitimi bandi, kot so Theraphy?, Senseless Things, Mega City Four ter Buzzcocks.
V 2009 je luč sveta ugledal njihov tretji album z naslovom Until the morning comes, lansko leto pa so izdali album Still Active, ki v 53 minutah povzema njihove osemnajsletne divje izkušnje na turnejah.
Z več kot 500 odigranimi koncerti so se Flying Donuts zopet odpravili na evropsko turnejo, v okviru katere promovirajo svojo najnovejšo izdajo.

Jeremie Dalstein – kitara / vokal
Emmanuel Barbe – bas / vokal
Benjamin Dalstein – bobni

http://www.flyingdonuts.net/
https://flyingdonuts.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/flyingdonutspunkrock