Klubski maraton // NeoPogo in Memowu

Sobota, 8.10. ob 21.30, C.M.A.K. Cerkno

NeoPogo
razsrediščena avdiovizualna impro-elektronska trojka
Razsrediščena troglava avdiovizualna formacija, zaprisežena odprtokodnemu, prostoimproviziranemu ustvarjanju, svoj glasbeni izraz fluidno prilagaja prostoru in času. Analogno s prizoriščno tipskimi instalacijami se njihove abstraktne, a vendar melodične IDM-ovske zvočne krajine spontano vpenjajo v neregularne ritmične strukture in tako njihovemu aktu omogočajo razvoj ter nadgrajevanje skozi sam performans. Vzporedno z njihovo zvočno arhitekturo pa nastajajo tudi ilustrirane animacije, ki z interpretacijo tretjega člana doprinašajo k celoviti čutno-estetski izkušnji. Pridružite se jim na metažanrskem neopogo plesu.

Člani:
Jan Pogorelec – synth
Neo Glušič – beat
Ytbndxkj – vizualije

Povezave:
soundcloud.com/neopogo
www.youtube.com/channel/UC6UEHgLjU_cxpc8SzaEcjhw

Memowu
prestolnica in koketiranje s sodobno elektronsko pesmijo
Z vokalnim eskapizmom nove ljubljanske izgubljenosti začinjena bera žmohtnih beatov dvojca Memowu se nevarno ziblje na izmišljenem robu, ki seka polja popularnih in alternativnih glasb. Upočasnjena čutnost, ujeta v vse večjo hiperrealnost osnovnih človeških odnosov, na ramenih elektronskih velikanov iz nekega pozabljenega časa zalaga poslušalca s toplo nesmiselnostjo življenja.

Člani:
Brina Vidic – vokal
Sai Pan – instrumentali

Kontakti/Povezave:
facebook.com/memowu.music/
soundcloud.com/memowu

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, najde in promovira najnovejše presežke domače alternativne glasbene produkcije. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev in silovita podpora njihovim kreativnim talentom ter ambicijam za nadaljnji glasbeni razvoj.

Klubski maraton – najdaljša in najglasnejša glasbena odprava na domačih tleh se letos že šestnajstič podaja višje od zvezd.