Klubski maraton 2020

3:rma / LELEE / Spiral Mind

Sobota, 5. 9. 2020 ob 19h na dvorišču VCC

Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj.

Kot vsako leto se bo tudi tokrat pri nas ustavila najglasnejša karavana izbranih glasbenikov.

3:rma
ženski duet je na papirju preprosta dvojina kitare in vokala, a takšna, ki v svoji jasni kantavtorski obliki živi v sivem polju razlitega črnila in le nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. Boljši polovici ne iščeta popolnosti, prej v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj.

zasedba:
Urška Supej in Maša But

IG Maša: https://www.instagram.com/butmasa4/
IG Urška: https://www.instagram.com/urska.supej/
https://urskasupej.bandcamp.com/

LELEE
Svetski garažni trio iz radija kile kilometrov

Pritepenka in pritepenca iz prepišnih garaž širše regije nas vračajo v tisti trenutek zgodovine, ko je bil punk še pop. Morda tudi zasanjano, a vselej nemirno, z vztrajnimi brcami v rit apatiji. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne države.

zasedba:
Jelena Rusjan, Damjan Manevski in Jan Kmet

FB: https://www.facebook.com/leleeband
IG: @leleeband
https://lelee.bandcamp.com/

SPIRAL MIND
Elektro bendovski prosti pad z Obale

Topografije notranjega sveta Manuela Brajnika, v katerem glasbena flora in favna brstita na transžanrski povrhnjici hip hopa in psihedeličnih kitar, razmočenih z dežjem iz internetnih oblakov, so podlegle virusnim mutacijam žive zasedbe, ki med analognim in digitalnim v preprostem loku prosto pada in se razvija v ekstra začinjen zvočni trip.

zasedba
Manuel Brajnik, Rok Babič, Gaj Bostič

FB: https://www.facebook.com/spiral.mind.official
IG: spiral.mind
https://spiral-mind.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/spiral_mind