Untitled

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Otvoritev razstave ilustracij: Klara Perušek // 24. Cmakajne

16. septembra 2022 ob 17:00 do 7. oktobra 2022 ob 20:00

Petek, 16. september ob 17.00
Galerija Stopnišče, VC Cerkno

Vabljeni na otvoritev razstave ilustracij mlade umetnice Klare Perušek!

Klara Perušek je pred časom Ilustrirala in oblikovala prvo slikanico avtorice Andreje Pogorelc. Na razstavi, s katero bomo otvorili letošnji, že 24. festival Cmakajne, si boste lahko ogledali in prebrali slike ter zgodbo iz omenjene slikanice, pripoveduje pa legendo o nastanku Ribnice na Dolenjskem.

Klara o sebi in svoji ustvarjalni poti pravi takole:

Že kot majhna deklica sem veliko ustvarjala, tako me je umetnost spremljala celo življenje. V času gimnazije sem imela prvo malo samostojno razstavo, v tistem času sem slikala predvsem z akvarelom realistične slike. Po gimnaziji sem študirala Kineziologijo in v času študija je moj ustvarjalni del počival, a je po koncu študija izbruhnil, saj sem si za nagrado ob zaključku magistrske naloge kupila tablico za digitalno risanje in od takrat naprej redno ustvarjam. Najprej sem želela odkriti svoj stil risanja in jih kar nekaj preizkusila, sedaj pa sem ugotovila, da so moj stil različni stili risanja, saj v vsakem obdobju začutim potrebo po tem, da malo eksperimentiram in se preizkusim v različnih stilih, saj bi mi bilo drugače preveč monotono.

Ponosna sem tudi na pravkar zaključen projekt – stenska poslikava v Kočevju, ki jo ravno tako lahko vidite na razstavi v obliki fotografije. Rada se lotim tudi različnih projektov kot so renovacija starega pohištva, izdelava cvetličnih lončkov, kreiranje vezenih stenskih okraskov, rada kvačkam, izdelujem makrameje in še bi se kaj našlo.

 

 

 

 

Podrobnosti

Začetek:
16. septembra 2022 ob 17:00
Zaključek:
7. oktobra 2022 ob 20:00
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

C.M.A.K. Cerkno

Prizorišče

Galerija Stopnišče
Bevkova 22
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map