Untitled

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Haiku Garden, Seine, Aug.unis // 24. Cmakajne

16. septembra 2022 ob 19:00

Petek, 16. september ob 19.00
Star plac pri fontani, Cerkno

19.00 – Aug.unis, augmented unison
Začetki projekta Aug.unis segajo v leto 2020, ko sta bobnar Elvis Homan in saksofonist ter elektrofonik Boštjan Simon nastopila na plesnem festivalu Spider v parku Tivoli v Ljubljani, nastop pa ponovila leto kasneje skupaj s plesalcem Benom Novakom.

Ukvarjata se z na pol odprtimi formami za improvizacijo in interakcijo z elektronskimi inštrumenti. Elvis uporablja modularni sintetizator v povezavi z akustičnim zvokom bobnov in pol-modularen drone sintetizator Lyra, Boštjan pa uporablja modularni sintetizator v povezavi z zvokom saksofona in nekaterimi Moog efekti.

20.30 – Seine

Seine je projekt hrvaškega kantavtorja Ivana Ščapca, ki ga je bilo v Cerknem moč slišati že lani, na kantavtorskem večeru Cmakajna.
Tokrat pa se vrača z bendom, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najbolj originalnih in slogovno izmuzljivih regionalnih glasbenih fenomenov.

Aprila letos so izdali že svoj tretji album Naizust, ki jo zaznamuje drzen obrat proti bolj minimalističnim aranžmajem, zamolklim instrumentalom in misterioznim atmosferam.

22.00 – Haiku Garden
»Pionirji slovenskega shoegaza« na lovu za lastnim noisepopoidnim izrazom ne sprejemajo kompromisov. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa.

”Ena bolj očitnih kvalitet živih nastopov Haiku Garden je njihovo rutinirano muziciranje, uigranost, samozavest na podlagi zdaj že konkretnih izkušenj s koncertiranjem. Na odru preprosto dobro izgledajo, delujejo naravno in več kot očitno uživajo v vsaki mali inštrumentalni eskapadi. Imajo izpiljen estetski karakter, precej zvesto publiko in avro benda, ki je suvereno prepričan v svoj izraz in ki se zaveda, da velja za eno prominentnejših domačih kitarskih formacij.”
Luka Hreščak, Radio Študent, recenzija promocijskega koncert
Junija letos so izdali že svoj 3. samostojni album: Loose Contacts / Tense Present, ki že žanje pohvale po Sloveniji in širom.
Haiku garden – Levitate youtu.be/6M9ztWthGF8
Haiku Garden – Rosetta: https://youtu.be/j2UkDyPDFls

 

Podrobnosti

Datum:
16. septembra 2022
Ura:
19:00
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

C.M.A.K. Cerkno

Prizorišče

Star plac (Trg pri fontani), Cerkno
Močnikova ulica 8
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map