Untitled

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ki zej, Memorial? // Moveknowledgement, Ana Bassin

9. aprila 2016 ob 17:00 do 23:55

KI ZEJ, MEMORIAL?

CMAKoncert: Moveknowledgement / koncert ene najboljših zasedb domače grude

Galerija Križišče: Ana Bassin / razstava plakatov škofjeloške digitalne ilustratorke

Na drugo aprilsko soboto bomo jasno in glasno napovedali cerkljanski del memoriala, ki se bo letos odvijal v prvi polovici maja. Pred leti je pokojni profesor kolesaril na koncerte v Cerkno, letos se na nek način vrača, s festivalom v njegov spomin.

MOVEKNOWLEDGEMENT so nastali konec 90-ih v Novem mestu. Zasedba, ki se je prvih nekaj let precej spreminjala in se glasbeno udejanjala v bolj funkovskih vodah, se je ustalila leta 2007 s tršim in bolj eksperimentalnim zvokom albuma Listen To Nebukadnezar. Od takrat se petčlanska ekipa v postavi Miha Blažič – N’toko, Dejan Slak, David Cvelbar, Uroš Weinberger in Miha Šajina ves čas sprehaja po obrobju hiphopa, elektronike, postpunka in duba. Tako Listen To Nebukadnezar (2007) kot tudi Pumpdown!!! (2011) in See (2014) so bili izbrani za album leta po izboru uredništva Radia Študent in drugih medijev.

http://moveknowledgement.tumblr.com/
https://www.facebook.com/MoveknowledgementBand
https://moveknowledgement.bandcamp.com/

ANA BASSIN alias Ana Ba je nekaterim poznana kot izdelovalka ljubkih unikatnih izdelkov z uporabno vrednostjo, spet drugim kot grafična oblikovalka MKC-ja Pri Rdeči Ostrigi v obdobju 2011 – 2014. Ana je tudi avtorica vsakoletne celostne grafične podobe Festivala In Memoriam prof. Peter Hafner.

http://www.anabassin.si/
https://www.facebook.com/anabassin.anaba

Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” je namenjen počastitvi spomina na pokojnega profesorja matematike Petra Hafnerja, ki je bil znan tudi kot glasbeni entuziast, ljubitelj humanistične misli in dejaven aktivist (organizator tematskih glasbenih večerov in prvega festivala Alter-Fest v MKC Pri Rdeči Ostrigi) na področju mladinskega kulturnega polja. »In Memoriam prof. Peter Hafner« skuša na svoj način nadaljevati njegovo pot, ki je temeljila na ljubezni do vseh zvrsti umetnosti in pravšnji meri družbene kritičnosti.

http://www.inmemoriam.si/

Podrobnosti

Datum:
9. aprila 2016
Ura:
17:00 do 23:55
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

C.M.A.K. Cerkno
Bevkova ulica 22
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map