CMAKoncert: Ivan Grobenski (HR) / Beluga (HR)

Predzadnji dogodek v letošnjem ciklu bo poseben – zabeležite si petek, 17.12., prvič zato, ker bodo Beluga na ta dan izdali svoj prvi LP, drugič, ker bo Ivan Grobenski prepeval v kajkavščini, narečju hrvaškega Podravja, tretjič pa zato, ker se bo CMAKoncert prvič zgodil izven ”cerkljanskih dvoran”, in sicer v kulturnem domu ”ZORA”, v Ravnah pri Cerknem.

Beluga je kit, in ne delfin. Je tudi alter instrumentalni post rock trio iz Zagreba, v katerem so moči združili nekdanji člani bendov Analena, I Don’t Think So!, Pitsome Pete, Pepel Puh… Če na njihovem koncertu zamižite, lahko glasbo vidite. Zagotovo nekaj za vse ljubitelje bendov ala God is an astronaut, Mogwai in podobnih post-rock velikanov, ki jih glede na vse kar se dogaja pri nas, verjetno še dolgo ne bomo imeli priložnosti čutiti v živo.
https://www.facebook.com/beluga.zagreb/
https://belugazagreb.bandcamp.com/album/oceans-apart

Ivan Grobenski se je v nenavadnem letu 2020 končno odločil napisati glasbo v kajkavščini, narečju, ki ga govorijo v hrvaškem Podravju. Po letu dni dela na novem materialu je podravski ustvarjalec izdal svoj prvi album “Siromahi i Lazari”, ki je doma požel veliko odobravanja. V njegovi glasbi lahko slišimo sledi Toma Waitsa, Billa Callahana, Nicka Cavea in Jima Jarmuscha. Veliko je tudi drugih popkulturnih referenc, denimo na gospel, upor, religijo, revščino in regionalno etno bogastvo. Grobenskega namreč naredijo posebnega prav lokalne sestavine.
https://www.facebook.com/igrobens
https://ivangrobenski.bandcamp.com/album/siromahi-i-lazari

Vstop prost, zaželjen prostovoljni prispevek.
Dogodek bo izveden upoštevajoč trenutne veljavne epidemiološke ukrepe.