CMAKoncert: Dandelion Children (Lj) in Aikula (Idrija), sobota, 26. 4. 2014 ob 22h

dandeknaufDandelion Children (Ljubljana)
Zgodba o Dandelion Children se je začela pred devetimi leti, ko sta brat in sestra Jure in Katja dobila instrumente in začela nažigati. Če so ju ob tem primerjali s slovitim rdečebelim ameriškim rokerskim duom, sta se najbrž le pomenljivo muzala. Večkratno sodelovanje s sošolcem Anžetom je preraslo v bend in tricikel je kmalu zdrvel z divjo hitrostjo.
Albumom “Perfection Off”, “Perhaps Maybe”, “Dandelion Children Stole My Bike”, “Dandeloid” in “Dandelion Children so pičke” so pred letom dni dodali šestega s preprostim naslovom “Dandelion Children”. Posneli so ga s kitaristom in producentom Petrom Deklevo v njegovem ustvarjalnem gnezdu na Kodeljevem in pri tem igrivo izkoristili vse, kar jim je prišlo pod roke. Pustiti, da tvoji prsti in glasilke takemu vzgibu sledijo, pomeni zagrabiti vraga za roge. Izgnati glasbene demone iz sebe. Narediti prostor novemu.
“Vedno delamo stvari, ki jih sploh ne poslušamo. Country, reggae… Muziko, o kateri nimamo pojma. Nekakšne otročje interpretacije,” pravijo Dandelion Children. In nadaljujejo: “Zraven pa je seveda vse tisto, kar nas navdušuje. Všeč so nam tako System of a Down kot MGMT in če se to v kakšni naši skladbi združi, je to nekaj najlepšega, kar se nam lahko kot ustvarjalcem zgodi.”

Z izidom šeste plošče končujejo snemanje sedme, pesmi za osmo so že napisane, trenutno sta v fazi izdelave dva videospota. Nastopili so že na Exitu, Rock Otočcu, Mladininem odru Lenta, v klubih po Sloveniji, v prihajajočih mesecih pa jih čaka nastop v Bordeauxu, Madridu ter v Ljubljani v okviru projekta Fest’EM (RŠ).
Zasedba:
Jure – bas, kitara, vokal
Anže – kitara, bas
Katja – bobni
http://www.dandelion-children.com/
https://www.facebook.com/

pages/Dandelion-Children/214842118549689
https://soundcloud.com/dandelion-children
https://www.youtube.com/user/dandelionchildren

aikula1Aikula (Idrija)
Aikula smo glasbena skupina z jasno vizijo: poskušamo posredovati občutek moči, originalnosti in spontanosti rocka, kakor so ga nam posredovale skupine naše preteklosti. Rock osnovo suvereno nadgrajujemo z etno elementi v edinstven glasbeni izraz, ki ima pred seboj en in edini cilj: da živi, diha in drvi. Trenutno v lastni režiji zaključujemo izdajo prvenca, ki izide ob pričetku poletja. Do takrat nas lahko premierno slišite na odru C.M.A.K.-a, saj glasba ni živa, dokler se ne igra v živo.
Zasedba:
Zoran Zelenovič – vokal
Jan Pivk – kitara, back vokali
Nace Kogej – saksofon, tolkala, back vokali
Tilen Božič – bas
Jernej Kobal – bas, kitara, tolkala
Rok Kovačič – bobni
https://soundcloud.com/aikula/no-link