Začetni tečaj programiranja za otroke in mladostnike

Dogodek bo potekal prek spleta, zato za udeležbo potrebujete dostop do računalnika in interneta.

Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico.
Na tečaju programiranja se bodo udeleženci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. Naučili se bodo osnov programiranja ter spoznali skrivnosti računalniškega izražanja.Udeleženci se bodo naučili programirati klasične igre, kot sta Kača in Pong ter druge igre. Gre za aktivno spoznavanje sveta računalništva, udeleženec ne bo le pasivni uporabnik računalniških iger, skozi naš tečaj ga spodbujamo k ustvarjanju lastnih izdelkov. Otroci bodo spoznali vse vse vidike razvoja iger – to so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika, ki je bistvo računalniških iger.
Tečaj pa seveda ni namenjen le otrokom in mladostnikom. Namenjen je vsem generacijam, ki želijo računalništvo spoznati na aktiven in ustvarjalen način. Scratch je program, ki je namenjen programiranju za vse.

Vikend tečaj bo potekal dopoldne v treh dneh, 12., 13. in 19. 12., skupno 8 ur.
Cena za celoten tečaj je 24€ na udeleženca/ko. V ceno delavnice je vključeno:
– strokovno vodstvo
– individualna pomoč in usmerjanje udeležencev
– individualne prilagoditve glede na znanje/starost udeleženca

Vabljeni so prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki so se s programiranjem že kdaj srečali. Vabimo vse otroke in mladostnike, stare 10 let in več. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.
Udeleženci potrebujejo računalnik, internet, Scratch račun, Discord. Za vse našteto bomo pripravili jasna navodila, ali pa vam z namestitvijo pomagali na samem tečaju, zato brez skrbi.
Tečaj bomo prek spleta vodili skupaj z Malimi ustvarjalcihttp://maliustvarjalci.si/

Pridruži se nam na tečaju in izkusi celovit proces izdelave računalniških iger, od zasnove do deljenja z uporabniki!
Prijave sprejemamo na cmak2@siol.net ali na tel. 051-253-220.
Ne odlašaj s prijavo, saj je število mest omejeno!