Šablonski sitotisk z Neveno Aleksovski

Sobota, 23. 11. 2019, ob 13. uri v mladinskem Centru C.M.A.K na Močnikovi ulici 3.

Šablonski sitotisk je priljubljena in enostavna grafična tehnika, kjer matrica nastaja z izrezovanjem motiva v papir. Predloge, ki jih bomo izdelali s pomočjo škarij in olfa noža, bomo tiskali na majice in papir. Ustvarjalna delavnica šablonskega sitotiska je primerna za otroke od 6. do 12. leta starosti.

Šablonski sitotisk je priljubljena in enostavna grafična tehnika, kjer matrica nastaja z izrezovanjem motiva v papir. Predloge, ki jih bomo izdelali s pomočjo škarij in olfa noža, bomo tiskali na majice in papir. Ustvarjalna delavnica šablonskega sitotiska je primerna za otroke od 6. do 12. leta starosti, dobrodošli tudi starši!

Delavnica je brezplačna. Udeležence prosimo, da s seboj prinesite oblačila na katera želite tiskati (zaželena so bombažna oblačila, lahko tudi jeans).

Prijave zbiramo na: cmak2[afna]siol.net ali na telefon 031 428 796 (Mateja). Število udeležencev je omejeno.

Delavnico bo vodila Nevena Aleksovski, akademska slikarka, likovna pedagoginja in magistra kulturologije. Že vrsto let organizira in vodi ustvarjalne delavnice za otroke in mladino. Od leta 2012 aktivno sodeluje z Društvom ŠKUC kot likovna pedagoginja in mentorica pri projektih: Škucove Packarije (ustvarjalne delavnice za otroke); Ustvarjalno na kvadrat (sodelovanje z ljubljanskimi gimnazijami, vodstva po razstavah in delavnice z dijaki); Ustvarjalni ponedeljki (ustvarjalne delavnice za mlade); ustvarjalne delavnice za mlade in odrasle pri predstavitvi Društva ŠKUC na različnih prireditvah (Festival za tretje življenjsko obdobje, Festival narave in zdravja, Kulturni bazar in drugo). Trenutno je v Društvu ŠKUC zaposlena kot vodja pedagoškega programa. Je soustanoviteljica in organizatorka umetniškega festivala recikliranja in DIY kulture Reciklart, namenjenega mladim. V Galeriji Alkatraz (AKC Metelkova mesto, Ljubljana) že dve leti pripravlja samostojni pedagoški projekt Zinkubator, prav tako namenjen mladini ter podprt s strani MOL-a. Kot mentorica v delu z otroci in mladino sodeluje tudi s Centrom sodobnih umetnosti Celje. Aktivna je tudi kot likovna umetnica in ilustratorka.

Ob 17. uri sledi otvoritev razstave del, ki bodo nastala na delavnici.

Razstava bo odprta do 4. decembra 2019.

,