Prihaja tabor Karajžewčk

Tudi letos se bo v vikendu prehoda iz Velikega travna v Rožnik zgodil tradicionalni tabor Karajžewčk, manjša verzija že dobro poznanega Karajžewca.

Tabor letos slavi že 12. obletnico. Osredotočen je na raznorazne, premnogim ljudem že pozabljenje vede in vrline, kot so sodelovanje človeka z naravo, spremljanje naravnih procesov, ponovno uporabo vseh danih materialov ter ljubezen do drugih in samega sebe. Skozi sporočilnost tabora želi mladinski center C.M.A.K. na udeležence/-ke prenesti spoznanje, da je za človekovo harmonizacijo in notranjo rast poleg kreativnega izraza in konkretne umetniške produkcije še kako pomembna tudi njegova naravnanost do splošne kulture bivanja, ki v prvi vrsti pomeni spoštljiv odnos do narave in bogatega etnološkega izročila znanj naših prednikov.

Tabor bo tokrat potekal na drugi lokaciji, in sicer v Cerknem, natančneje na travniku pod C.M.A.K.-om.  Mladinski center C.M.A.K., delujoč v Tinčkovi bajti v središču Cerknega, je namreč baza našega delovanja. Ker pa omenjene bajte že čez nekaj mesecev ne bo več, se spodobi, da ta spomenik dela cerkljanske kulture čimbolj hvaležno obeležimo.

Program tabora Karajžewčk, ki bo potekal med 31. 5. in 2. 6., začnemo objavljati tekom prihodnjih dni na njegovi spletni strani.

,