Maraton pisanja apelov

Maraton pisanja apelov in peticij bo v mladinskem centru C.M.A.K. potekal od 8. do 16. 12. 2014, vsak dan od 17h do 20h.

Zakaj pisanje apelov, se sprašuješ? Preberi si spodnje vabilo. Vsak glas šteje.

Lani so ljudje iz 143 držav napisali 2.373.422 apelov v podporo ogroženim skupinam in posameznikom. In kaj se je zgodilo potem?

Yorm Bopha, kamboška aktivistka, je bila izpuščena, prav tako ruski miroljubni protestnik Vladimir Akimenkov in Jaber Meiri. Ta je v Tuniziji v zaporu preživel kar dve leti, zgolj zato, ker je na spletu objavil članke in stripe, ki so bili označeni kot žaljivi do islamske vere. To sta le dve od dobrih novic, več si jih lahko preberete tu.

Pridružite se maratonu pisanja apelov Pišem za pravice – najbolj množičnemu svetovnemu dogodku za človekove pravice. Tisoči po svetu se bomo združili in s svojimi pismi pomagali ljudem, ki trpijo zaradi kršitev človekovih pravic.

Za pravice lahko pišete preko spleta, tako da se samo podpišete pod pripravljen apel, ali s svinčnikom na papirju ali prsti na tipkovnici napišete svoje pismo. Vsako pismo šteje.

Naša resnična moč pa je, da naslovnika “zasujemo” s stotisoči pisem, zato vas vabimo tudi, da organizirate še pravi dogodek pisanja ali podpisovanja apelov, kjer boste k pisanju povabili tudi druge.

Več si preberite tukaj ali v zloženki Pišem za pravice 2014.

,