Konec maja v Cerknem gostimo Nomadic Village 2015

Od 21. do 30. maja 2015 bo Cerkno gostilo karavano umetnikov Nomadic Village.

Nomadic Village je mednarodna skupina umetnikov, ki bo s svojimi mobilnimi ateljeji štiri mesece dostavlja umetnost v podeželjsko okolje. Nomadic Village 2015 bo potovanje umetnikov po Balkanu. Karavana bo na pot krenila iz Italije v Slovenijo, čez Hrvaško in Srbijo v Sofijo in nazaj na Dunaj preko Romunije in Madžarske.

Idejni vodja Captain Klaus od leta 2009 z razpisom vabi k sodelovanju profesionalne umetnike iz vse Evrope, da se mu pridružijo na potovanju po spontani, a začrtani poti. Karavana avtobusov, avtodomov in prikolic se med potjo ustavlja in predstavlja mimoidoči publiki, v Cerknem, Sofiji in na Dunaju pa se bodo tudi naselili in ustvarili deset dnevni projekt Village – Vas.

Vas je postaja – točka srečanja. Umetniki, ki delujejo na različnih področjih umetnosti od fotografije, videa, performansa, instalacije in zvoka svoj čas za deset dni aktivno namenijo delu saj postanejo rezidenčni umetniki gostujočega kraja.

Vas jim pomeni avtonomno okolje za delo, eksperiment in interakcjo. Okolje v katerem se ustalijo uporabijo kot orodje pri iskanju novih načinov dela, ki spodbujajo ustvarjalnost in izmenjavo. Njihova želja je, da se vključujejo in povezujejo z lokalno skupnostjo, ki lahko proces opazuje ali pa v njem aktivno sodeluje. Ob koncu vsake Vasi pripravijo razstavo Galeria Nowherein povabijo širšo javnost, da ocenijo dela, ki so nastala.

Več informacij (v angleščini) tukaj: http://www.nomadic.cd/