Klubski maraton RŠ: MeduzaleM in nevemnevem

fbcerknoZačetek ob 22h.

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki s kreativnostjo, svežino in izvirnostjo izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

Letos že petnajstič tečemo na dolge proge v najdaljši in najglasnejši glasbeni karavani na slovenskih tleh.

MeduzaleMMeduzaleM
nepredvidljiva metalodelična župa s Primorske

Na burji, teranu in brinjevcu vzgajana godeča troglava, šesteroroka in mnogorifovska ter eksperimentom naklonjena himera, ki jo je po domači grudi ponesel veter, ki se ne obrača za žanri, pozornostjo in ugajanjem. Četudi je jasno, da trojica posega po trdih matematičnih rifih z visoko letečim vokalom, se v skupnem jeziku spopada z izzivi v zvočenju, družbeno kritiko in puhlostjo današnjega dne ter s tem premika um in telo. Vsekakor teran z okusom današnjega časa.

Člani:
Matjaž Karlovčec – bas, vokal
Rok Soczka Mandac – kitara, vokal
Blaž Kocina – bobni, tolkala

Povezave:
http://www.muzikobala.com/meduzalem
https://www.facebook.com/pages/MeduzaleM/1422561388014972
https://meduzalem.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=LlFE7nVJPUM


nevemnevemnevemnevem
konstrukt besede in zvoka od vsepovsod

Šestglava nojzerska pošast z besednim kolovodjo Kobanom in preprostim imenom nevemnevem razpira polje govorjene besede, težkih kitarskih rifov in neofolkovskega žvrgolenja. Iz ljubljanskega alternativnega glasbeno-literarnega bazena se bend kot hobotnica razširja proti poljem družbene akcije – skozi pesniško navdahnjena besedila, z glasbeno surovostjo in razpršenostjo ter kakofonijo zvočnega materiala pa predstavlja svojevrstno glasbeno burlesko, ki z refleksijo videnega in samorefleksijo izrečenega suvereno hara po opustošeni ljubljanski kulturnoglasbeni krajini.

Člani:
Staš Vrenko – klaviature, računalnik, efekti
Martin Ukmar – klarinet, trobenta, piščali, električni boben, efekti
Blaž Božič – predelana električna kitara, efekti
Samo Pavlica Linč – bobni
Jan Pogorelec – bas kitara
Barbako Konak – video
Dejan Koban – poezija, vokal

Povezave:
https://soundcloud.com/nevem-nevem
http://nevem-nevem.bandcamp.com/album/vem-da-demo