Klubski maraton RŠ 22 – Masaž in LSDS Collective

Klubski maraton Radia Študent, najglasnejša in najvztrajnejša koncertna ekspedicija po domačih tleh, letos že dvaindvajsetič krmari po domači koncertni sceni.

Klubski maraton se je kot natečaj z najdaljšo tradicijo pri nas uspel uveljaviti kot najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti. Že dvaindvajseto leto zapored išče, izkopava in servira presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki v nadaljnjih letih v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona sta pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovih kreativnih podvigov ter potencialov za nadaljnji glasbeni razvoj.
https://radiostudent.si/klubskimaraton

MASAŽ
Popovci, ki jim brez indieja živeti ni, ustvarjajo zvočne črvičke, lačne spevnih melodij. Čeprav se ti bliskovito zarijejo v misli, je življenje z njimi simbiotično, iz njega pa vznika pozornost vzbujajoč groove. Inovativno naravnani v sredinske poslušalske frekvence spreobračajo staro šolo slovenskega mainstreama, a za kulturne ločnice jim ni preveč mar.

Masaž so Aleksander Cavazza, Maks Rozman, Sinja Smokvina in Timotej Poznič.

Povezave:
Facebook: https://www.facebook.com/masazfb
Instagram: https://www.instagram.com/masaz_gram/

LSDS Collective
Moderna glasbena stranka
Strokovno prepoznana Stranka slovenske popularne kulture zastopa norčavi trap, zavedni hip hop, elektroniko, narodnozabavno glasbo in druge, za svežo generacijo primerno kulturno apropriirane zvrsti. Zavestne pavlihe morda niso zrasli z učbenikom iz 90. let, vendar pišejo svoj manifest.

LSDS Collective so Dan Grabnar (Dansky), Filip Pavšek (Taurus), Jaša Kljun (NoKiltr), Jonatan Hudnik, Makar Mitrović, Miha Rajterič in Peter Pongrac (Male Ponco).

Povezave:
Facebook: https://www.facebook.com/lsdskolektiv/
Instagram: https://www.instagram.com/lsdscollective/