Jože Munih: predstavitev knjige “Kamnite sestre zvezd: megaliti naših prednikov”

JamaJože Munih, radiestezist, geomant in izkušen vodnik, nam bo 21. aprila v C.M.A.K.-u predstavil svojo novo knjigo v kateri piše o zdravilnih vodnih izvirih, megalitih, megalitskih krogih in svetiščih ki so bila odkrita v zadnjem času.

 

Megalit je velik kamen, ki je bil uporabljen za gradnjo strukture ali spomenika, bodisi sam ali skupaj z drugimi kamni.

 

Naši predniki so živeli z in od narave, jo spoštovali in tudi vedeli za njene skrivnosti.

To vedenje je spodbudilo Jožeta Muniha k ljubiteljskemu raziskovanju dobrih energij v naravi in njenih skrivnosti s pomočjo radiestezije. Pritegnila ga je predvsem voda v svoji naravni bogatosti in tudi s svojimi skrivnostmi. Pričel je popisovati in meriti izvire, iz katerih naj bi po ustnem izročilu tekla zdravilna voda. Že leta 1996 je zbrane podatke o zdravilnih lastnostih vodnih virov na Tolminskem podal v knjižni obliki. V letu 1998 je bila izdana knjiga, ki je opisovala lastnosti in postavitev svetišč v prostoru (Geomantija v trikotniku). Kasneje je podatke o izvirih, ki so jih starejši ljudje še poznali, zbiral s pomočjo učencev osnovnih šol v Posočju (tudi Cerkno in Idrija). Doslej je pregledal že preko tri tisoč izvirov iz Posočja, širše Slovenije ter tudi izven nje. V zadnji knjigi, ki je bila izdana leta 2012 (ter ponatisa 2015 in 2016), je popisal že preko 270 izvirov z lastnostmi »zdravilne« energije.

Jožetova knjiga, ki opisuje megalitska svetišča naših daljnih prednikov (Kamnite sestre zvezd – Megaliti naših prednikov) je bila predstavljena lani. Na področju Slovenije in izven nje je odkritih več kamnitih krogov, ki so pred pet do deset tisoč leti takratnim prebivalcem služili kot koledar, svetišče in zdravilišče. Najbolj ohranjen od teh je Krnski kamniti krog, ki je enakih dimenzij in energij kot poznani angleški megalitski krog Stonehenge.

 

Predavanju se bo pridružil tudi raziskovalec in priznan fotograf Rafael Podobnik, skupaj z Jožetom namreč že precej let raziskujeta ter se razgledujeta po istih poteh.

 

Vabljeni-e!

Logoti