Galerija Križišče odpira svoja vrata

galerija_krizisceGalerija Križišče, ki smo jo uredili v pritličju C.M.A.K.-a, drevi odpira svoja vrata. Odprtje galerije bo potekalo sočasno z otvoritvijo razstave Karin Mugerli “Iz teme v svetlobo in igro barv”, ki bo v omenjeni galeriji gostovala tekom 16. festivala Cmakajne.

Galerija Križišče je pomembna pridobitev za naš mladinski center, saj bomo tako lahko v naših prostorih gostili različne likovne, fotografske in druge razstave mladih (pa tudi manj mladih) avtorjev in avtoric iz bližnjega okoliša, širše Slovenije ter tudi tujine. To vsekakor pomeni ojačanje dela programa, v katerem je bil C.M.A.K. v preteklosti že močan, a je z izselitvijo iz stavbe bivšega dijaškega doma izgubil tam vzpostavljene prostore (galerija in ateljeji), s tem pa tudi izgubil oz. so se mu zmanjšale možnosti gostovanja predstavitev del različnih umetnikov in umetnic.

Glede nadaljnjega programa v galeriji Križišče kot tudi glede drugih dogodkov v C.M.A.K.-u pa vas vabimo, da še naprej spremljajte našo prenovljeno spletno stran.