DEUJE BABE: CMAKoncert – Tús Nua (Hr) / 7AM

Tretji vikend Festival DEUJE BABE se nam bodo na CMAKoncertu predstavile:

Tús Nua
Tri dekleta iz Zagreba s samosvojim atmosferičnim shoegaze post rockom peljejo na izlet po neskončnih in ne/poznanih zasanjanih glasbenih pokrajinah. Njihov prvenec Horizons, ki bo aprila pri Seattle-ski založbiWeltraum-Wal Records izšel tudi v obliki kasete, so mnoge založbe in glasbene lestvice iz območja bivše Jugoslavije uvrstile med boljše albume, ki so izšli leta 2017.
9. Januarja letos je bila njihova pesem »Fight!« izbrana za pesem dneva naKEXP. Za vse, ki vas prepričajo bendi kot so Mogwai, Sigur Ros, Alice in Chains, Depeche Mode, Slowdive, DIIV…

https://tus-nua.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=auzTwBUUl7o

7AM – on tour
Začetki 7AM so zaviti v tančico skrivnosti, konec pa je jasen – smrt enega od dveh ustanovnih članov. Nekje na poti se je duetu pridružil bobnar. igrajo predvsem glasno glasbo, ne verjamejo pa v glasbene zvrsti. Največje protislovje je če jih poskušamo opredeliti kot garažni rock, saj imajo vaje v svinjaku. In čeprav ljubijo pujske, jih tudi jedo. Verjetno so licemerci, tako kot ves ostali svet. Lani so bili klubski maratonci Radio Študent 89,3 MHz, letošnje leto pa so začeli z nekaj deset koncerti širom Evrope.

https://sevenamband.com/
https://www.youtube.com/watch?v=oqjSSUY00WY