CMAKoncert: Trije Muškištirje

Kot vsak konec leta bo tudi letos v Cerknem zaživel Cmakov štant, ki bo potekal na Gabrijelovem vrtu od 22. do 29 decembra.
Zadnji dan dan štanta nas bodo zvečer v MC C.M.A.K. Cerkno na CMAKoncertu ogreli Trije muškištirje.

Skupina Trije muškištirje se je formirala leta 2016 v Franciji.
Člani skupine so se spoznali na na gostovanju v St. Tropez-u s KD Simfonični orkester Cantabile. Povezuje jih ljudska glasba z razgibanimi aranžmaji in zanimivim zvokom akustičnih inštrumentov.
Da gre za kvalitetno in zanimivo skupino, ki nas zagotovo ne bo pustila hladnih, pričajo številna sodelovanja muškištirjev z raznoraznimi slovenskimi glasbeniki in bendi.

Danijel Bogataj je violinist skupine Čedahuči in kitarist pri zasedbi Good Vibrations in Fed Horses.

Jure Maček je odličen bobnar in tolkalist ki sodeluje z različnimi glasbeniki, kot so: Gal GjurinČedahučii, Severa GjurinTinkara Kovac, swing zasedbo Mopedi…

Nejc Klun je zelo mlad kontrabasist, ki veliko obeta, s skupino Salt PeeNutsse počasi in vztrajno prebija na slovensko jazz sceno.

Rok Škrlj pri Treh muškištirjih igra ukulele, obvlada pa tudi klarinet ter bass kitaro. Je učitelj v glasbeni šoli Godalkanje, poleg tega pa je tudi član zasedbFed HorsesSamo Budna & BandJacuzzy KrallSimbolični Orkester inD’Zombies.