CMAKoncert: Sara Renar, Ita Kora / Pr’ Gabrijelu!

Za zadnji letošnji CMAKoncert bomo aktivirali prizorišče, ki ima v Cerknem poseben pomen v koncertni zgodovini – Bar Pr’ Gabrijelu! S svojim čudovitim nastopom nas bosta počastili pevki in instrumentalistki Ita Kora (trenutno) iz obale in Sara Renar iz Zagreba!

 Ita Kora je glasbenica (vokal, klaviature, viola) in pesnica, tekstopiska. Raziskuje različne glasbene zvrsti: od filmske, klasične glasbe do ambientalne, orientalske, trible in eksperimentalne glasbe.
Za njo je kar nekaj let formalne glasbene izobrazbe, svojo performersko/ producentsko pot pa je začela šele lansko leto.

https://soundcloud.com/itakora

Sara Renar pripada skupini najbolj priznanih glasbenih imen nove generacije ma Balkanu. Njen stil bi lahko označili kot mešanico indie/pop/experimentacije, nežne melodije, prepletene z elektronskimi elementi in izraznim performansom. Je tudi en najboljših primerov, kako se res uporablja looper. Z nasnemavanjem svojega petja na koncu pesmi nemalokrat dobimo cel pevski zbor.

Sara je sicer diplomirana arhitektka, a se je odpovedala pisarniški službi in raje sledila srcu ter na glavo skočila v glasbeno kariero.

Izdala je 5 albumov, za sabo ima številna sodelovanja in preko 250 živih nastopov, trenutno pa največ poudarka daje na njen lani izdan album “Šuti i Pjevaj”, ki je odjeknil po vseh medijih in je glede na kritike revolucionaren in v svetovnem merilu material, ki si zasluži posebno pozornost.

Tišina: https://www.youtube.com/watch?v=Xw4Bu72PMbQ
https://sararenar.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/sara_renar/?hl=en

Vstopnina: prostovoljni prispevek