CMAKoncert: Mart

Kot vsak konec leta bo tudi letos v Cerknem zaživel Cmakov štant, ki bo potekal na Gabrijelovem vrtu od 22. do 29 decembra.
Prvi dan štanta nas bodo zvečer v MC C.M.A.K. Cerkno na CMAKoncertu ogreli MART

Mart je glasbena skupina iz Vipavske doline, ki jo sestavljajo Nejc Franca na bobnih in tolkalih, Rok Velikonja na klavirju, Ram Cunta na kitari in Jani Peljhan na bas kitari.
Njihova glasba orisuje trenutke doživljanja, počutja in razmišljanja, ki so zajeti skozi improvizacijo med njihovimi vsakotedenskimi glasbenimi druženji. Močna ritem sekcija je dobra podlaga za barvanje s kitarskimi in klavirskimi melodijami. Njihova glasba ni jazz in ni rock, tudi punk ne, je prosta improvizacija brez postavljenih meja.
Mart obstaja že od leta 2005. Leta 2008 so izdali prvenec Parallele ter istoimensko multimedijsko predstavo v sodelovanju z lokalnimi umetniki. Po nekajletni odsotnosti se sedaj vračajo na slovenske koncertne odre. V februarju so izdali prvega v seriji EP-jev, ki se bodo na koncu združili v celoten album. Prvi EP, ki so ga posneli v domači dnevni sobi ob prisotnosti družin in prijateljev so poimenovali Domestic Mart. V novembru so izdali drugi letošnji EP Theatrical Mart, ki so ga posneli v Dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Bandcamp: https://martmusic.bandcamp.com/releases

WordPress: https://martmusic.wordpress.com/

FB: https://www.facebook.com/martmusicSLO/

Instagram: https://www.instagram.com/mart_band/