CMAKoncert: Jakob Kobal in Mart

Sobota, 28. 12. 2019 ob 20h, Star plac, Cerkno

Za popestritev prednovoletnega časa smo v sodelovanju s Pravljično deželo v Cerkno povabili ajdowske jazz/rokerje Mart ter idrijskega kantavtorja Jakoba Kobala z bendom. S čudovitimi zvoki nas bodo na Starem placu greli cel sobotni večer.

JAKOB KOBAL
Jakobova glasba lebdi med umirjenimi in sproščeni zvoki, ki nam dajo občutek brezskrbnega poletnega večera, pa vse do središča odprtega oceana, razburkanih valov, kjer prevladujejo kaotični, mistični ritmi in melodije. Vse pa je povezano in prepleteno, na trenutke melanholično, dopolnjuje se kakor dan in noč. Besedila temelijo predvsem na njegovih mislih ter doživetjih in vanje vključuje stvari, ki so pristne in večne.

http://jakobkobal.si/https://www.facebook.com/jakobkobalmusic/

MART
Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipave in Ajdovščine ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah.
Mart so pristni, domači; EP “Domestic” je bil posnet v kitaristovi dnevni sobi, v družbi domačih.
Mart so teatralni; skladba z drugega kratkometražca “Theatrical” je bila tudi v resnici napisana za gledališko predstavo.
Mart so čarobni; o tem priča najnovejši EP “Magical”, odzivi na njihove nastope pa to samo potrjujejo.

https://martmusic.wordpress.com/https://martmusic.bandcamp.com/https://www.facebook.com/martmusicSLO/

,