16. Dan republike z Balkan Boys

Sobota, 29. 11. 2014 | vstopnina: 5 €

Nostalgija na dan Republike Jugoslavije. Kdaj najpomembnejši praznik, je po razpadu Jugoslavije kaj hitro šel v pozabo. V C.M.A.K.-u ga na mnoge načine, predvsem pa s prascem na mizi, obujamo že šestnajsto leto zapored. Na eni strani solzne oči povrnjenih spominov in na drugi začuden pogled kakšnega mladca, ki si ne more priznati, da so se tudi naši starši znali do konca odštekati. Letos nam bo nostalgičen večer v okviru koncertnega cikla CMAKoncert popestrila razigrana zasedba BALKAN BOYS.

BALKAN BOYS
Začetki zasedbe BALKAN BOYS segajo v september leta 2009, ko se je na pobudo Roka Nemaniča zbrala prvotna zasedba. Ideja za ime zasedbe se je, glede na glasbo, ki jo izvajajo, porodila kar sama od sebe. Čeprav se jim je ime najprej zdelo smešno, so ga spontano začeli uporabljati in tako se je prijelo najprej v krogu prijateljev, potem pa še pri njihovih poslušalcih.

Po nekaj zelo uspešnih prvih manjših nastopih v raznih mladinskih klubih in prireditvah so si želeli širše prepoznavnosti. Ker niso imeli česa izgubiti so se prijavili na TV šov Slovenija ima talent, kar jim je čez noč prineslo prepoznavnost. Ponudbe za velike nastope so se začele vrstiti in osvajati so začeli teren po vsej Sloveniji, v zadnjem času pa so začeli nastopati tudi v tujini. Zasedba je leta 2012 izdala prvi avtorski album “FROM ZABLEDAM”. S svežim groovom in prenovljeno zasedbo pa trenutno pripravljajo drugi album!

Zasedba:
Rok Nemanič – vokal, trobenta
Andrej Štrekelj – trobenta
Tomaž Zevnik – klarinet
Matija Marion – saksofon
Filip Vadnu – kitara
Jaka Kastelic – harmonika
Ilj Pušnik – bas kitara, kontrabas
Uroš Nemanič – bobni

http://www.balkan-boys.si/

https://www.facebook.com/balkanboys