Untitled

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vročinski val – Katarina Kolenc // Mladi v Stopnišču

14. 7. ob 19:00 do 14. 8. ob 0:00

Vročinski val je tik pred nami. Tak ali pa drugačen.  

Po celem dnevu kopanja v Idrijci, hlajenja pod starim košatim drevesom in grickanju lubenice, se nam ob 19.00 pridružite še na otvoritvi razstave Vročinski val, mlade fotografinje Katarine Kolenc. 

Katarina Kolenc (1994) se v svoji fotografski praksi ukvarja z upodabljanjem dokumentarnih in komercialnih zgodb, med seboj prepletajočih se in ujemajočih se z njenim lahkotnejšim, pozitivnim, včasih tudi kritičnim pogledom na družbo, ki se izraža v pristnih in spontanih odločilnih trenutkih. 

Njeni avtorski projekti izhajajo iz dokumentarnega beleženja mimobežnih, vsakdanjih trenutkov življenja in malenkostnih posebnosti njene okolice, kasneje pa se manifestirajo v obliki dokumentrarnih in konceptualnih zgodb. Zgodbe včasih izražajo njeno naklonjenost zgodovinskim umetniškim gibanjem in vnemi za umetnostno zgodovino, največkrat zajemajo spontano ulično fotografijo s poudarkom na človeških prigodah in humornem kritiziranju sodobne družbe. 

Njen zin Vročinski val je bil oktobra lani izbran za samostojno razstavo v sklopu programa Zine Vitrine v galeriji Dobra Vaga v Ljubljani, februarja letos pa serija fotografij z istim naslovom za razstavljanje v programu Carinarnice za leto 2023 in na razpisu za mlade umetnike do 35. leta v Galeriji ZDSLU. Katarina je diplomirala iz fotografije na Fakulteti za aplikativne vede (VIST) v Ljubljani. Živi in dela v Ljubljani. 

Lepo vabljeni na otvoritev, ki bo v petek 14. julija ob 19.00. Razstava bo odprta od 14. julija do 14. avgusta. 

Projekt podpirajo: Javni sklad za kulturne dejavnosti, Občina Cerkno in Urad za Mladino RS.

Podrobnosti

Začetek:
14. 7. ob 19:00
Zaključek:
14. 8. ob 0:00
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/618943857000802

Organizator

C.M.A.K. Cerkno

Prizorišče

Galerija Stopnišče
Bevkova 22
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map