Untitled

Loading dogodki

« Vsi dogodki

CMAKoncert: Blaž + Sentuhlà (ŠPA)

24. 5. ob 20:00

Za majevski CMAKoncert se nam obeta elektronska poslastica, v goste prihajata dva producenta svojevrstne elektronske glasbe, Blaž in Sentuhlà!
BLAŽ
Blaž Gracar je vsestranski umetnik iz Izole. Ustvarja na področjih glasbe (kot nagrajeni skladatelj za teater in film, klaviaturist, elektronski producent), literature (izdal je roman, pesniško zbirko in grafično novelo), filma (je diplomirani filmski montažer, izdeluje animacije) ter izumitelj iger (med drugim svetovne uspešnice na področju knjig z miselnimi zagonetkami “LOK”).

Predstavil bo svoj solistični glasbeni projekt “Blaž”, v okviru katerega je nazadnje lani izdal kritiško čislani dolgometražni album “Are You A Player”.

SENTUHLÀ
Jose Guerrero alias Sentuhlà je glasbenik, ki že več kot 20 let potuje po svetu in snema s številnimi različnimi projekti. Bil je del kultnih skupin, kot sta Betunizer ali Jupiter Lion, s katerimi je nastopil tudi na priznanih glasbenih festivalih kot sta Primavera Sound ali Sonar.
Njegov zadnji album “El Pasaje del Aumento” je zbirka sinkopiranih ritmov za hipnotični počasni ples. Zmes opresivne atmosfere s humornim občutkom za ritem in kompozicijo, ki se giblje med downtempom, afriškimi ritmi in dubom. Z orientalsko mehkobo vas popelje v stanje začaranosti, hipnotičnega in skrivnostnega nemira…

Sentuhlà raziskuje ogromne možnosti mehanskega ponavljanja, strojnega funka dirtbag ritmov in prave boogie DIY sintetične glasbe, ki oblikuje poseben zvok, ki je hkrati sodoben in antičen.

Vstop: Prostovoljni prispevek

Cikel CMAKoncert podpirata Občina Cerkno in Urad za mladino RS.

 

Podrobnosti

Datum:
24. 5.
Ura:
20:00
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/729940072548173

Organizator

C.M.A.K. Cerkno

Prizorišče

Dvorišče pred VCC
Bevkova ulica 22
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map