Sodelujte pri zbiranju podatkov o najemnikih

Vse, ki ste v zadnjih 10 letih kadarkoli najemali stanovanje (hišo, sobo; vse, razen  bivanja v študentskem domu), Mladinski svet Slovenije vljudno prosi da jim naklonite 8-9 minut vašega dragocenega časa,  odgovorite na anketna vprašanja in jim tako pomagate pridobiti dragocene podatke o razmerah, v katerih živimo (ali pa smo živeli) najemniki! Pravni status vašega najema pri tem ni pomemben; v anketi lahko sodelujete ne glede na to, če ste imeli podpisano pogodbo ali ne, če ste prijavili bivališče ali ne itd. Anketa je anonimna; svoj e-naslov lahko oddate, če se boste sami tako odločili.

V času priprave Nacionalnega stanovanjskega programa, ki naj bi poskušal spremeniti vlogo najemništva stanovanj v Sloveniji, smo se na MSS – zaradi pomanjkanja  podatkov na tem področju – odločili pripraviti spletno anketo na temo najema stanovanj. Vemo, da to ni idealen način zbiranja podatkov, vendar verjamemo, da bomo na ta način pridobili vsaj osnovno sliko o razmerah v najemništvu. Če se bo seveda odločilo sodelovati dovolj posameznikov.

Za vaše odgovore in posredovanje informacije se vam v MSS že vnaprej najlepše zahvaljujejo in obljubljajo, da se bodo po svojih močeh borili za učinkovitejše reševanje stanovanjske problematike.

Do ankete lahko dostopate preko te povezave: http://goo.gl/forms/FnpsKvde4v.