Kviz #VsakDan8Marec

V soboto, 23. novembra 2019, ob 17.30, v MC C.M.A.K. Cerkno na Močnikovi ulici 3.

Zakaj mednarodni dan žensk praznujemo 8. marca?
a) Ker so ta datum na pobudo Clare Zetkin leta 1910 izbrale udeleženke 2. mednarodne konference socialističnih žensk.
b) Ker je 8. februar že zaseden.
c) Ker so 8. 3. 1857 tekstilne delavke v New Yorku prvič množično stavkale, pa tudi v spomin na več kot sto štirideset delavk, ki so leta 1911 umrle v požaru v tovarni Triangle.

Zakaj ga ne praznujemo vsak dan?
a) Saj ga! V Cerknem ga bomo praznovale/i v soboto, 23. novembra 2019, ob 17.30.
b) Ekonomski, politični in socialni enakopravnosti ter dosežkom žensk se bomo poklonile/i z igranjem kviza #VsakDan8Marec, ki obsega vrsto vprašanj, povezanih z zgodovinskimi in sedanjimi boji za pravice žensk na vseh področjih življenja.
c) Pridi, preveri svoje znanje in ga deli z drugimi tekmovalkami in tekmovalci. Kviz je primeren za staro in mlado. Pa še mini nagrade bodo!

Kviz vodita Tea Hvala in Urška Jež.

Kviz so ob mednarodnem dnevu žensk 2019 pripravile sodelavke Društva za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk: Ana Čigon, Tea Hvala, Urška Jež in Teja Reba. Izvedbo v Cerknem organizira Tea Hvala v sodelovanju z MC C.M.A.K. Cerkno in Društvom Mesto žensk.

Istega dne v MC C.M.A.K. Cerkno od 13h dalje poteka tudi delavnica Šablonski sitotisk z Neveno Aleksovski.

Vabljene/i na medgeneracijsko, (nad)družinsko in prijateljsko druženje ob ustvarjalnih in poučnih dejavnostih.

*

URŠKA JEŽ je diplomirana kulturologinja in magistrica menedžmenta nevladnih organizacij. Z Društvom Mesto žensk sodeluje od leta 2006, od 2014 kot izvršna producentka. Pred tem je bila koordinatorica društva Asociacija in producentka Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Kot sooblikovalka programa je v letih 2009-10 sodelovala pri projektu Kulturstik: pilotnem projektu uvajanja novih, sodobnejših vsebin in metod kulturno-umetnostne vzgoje v kurikule osnovnih šol.

TEA HVALA se giblje med številnimi dejavnostmi, ki odražajo njeno zanimanje za uprizoritveno umetnost, literaturo, strip, pedagogiko, politično teorijo in samonikel aktivizem s feminističnim predznakom. Je publicistka, prevajalka, kritičarka umetnosti, priložnostna urednica in predavateljica. V okviru cerkljanskega festivala Deuje babe tudi producentka. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in sociologije kulture, magistrirala iz antropologije spolov. Od l. 201

, ,