CMAKoncert: Chained Pistons in Sex Demons

skupinska_mostowna

 

CMAKoncert: Chained Piston in Sex Demons

Sobota, 28. 3. 2015, ob 22h / vstop: 3€

Chained Pistons

Skupina je nastala pozimi 2009/2010 v Baški grapi, z namenom ustvariti rock/metal skupino. Ob nastanku je zasedba štela pet članov – bobni, bas, dve kitari in vokal. V obdobju štirih mesecev delovanja je zaradi nesoglasij med člani skupine prišlo do odhoda enega izmed obeh kitaristov in malo kasneje še do odhoda pevke. Po odhodu pevke so nato nadaljevali z enim kitaristom, pevko pa so nadomestili s pevcem.

S prihodom novega pevca je skupina dobila svojo drugo zasedbo in nov zagon za pisanje lastnih del. Že od samega začetka skupina ustvarja avtorske skladbe, pri nastajanju katerih sodelujejo vsi člani skupine, tako z besedili kot tudi idejami za glasbo. Nekaj časa so se ukvarjali tudi s priredbami. Drugi pevec je skupino zapustil leta 2011 in tako je skupina skoraj pol leta mirovala.

V letu 2012 sta se skupini pridružila nov pevec Miha Kranjc, ter kitarist Uroš Mrak, ki sta dala nov zagon in pospešila upočasnjen tempo skupine. Hitro so bile narejene tudi nove avtorske skladbe.

Dobro leto kasneje so se poslovili od Matjaža in pridobili novega basista Matica Kokošarja. Potrebno je bilo vložiti veliko truda za ponovno uigranost skupine, a zaradi nove karizmatične osebnosti in energije jim je le to uspelo.

Skupina pa je leta 2013 igrala tudi na dveh večjih festivalih Gora Rocka in Metaldays.

Povezave:

www.chainedpistons.com

https://www.facebook.com/chained.pistons?fref=ts

 

sex_demonsSex Demons

Skupina Sex Demons je nastala poleti leta 2014 in prihaja iz okolice Gorenje vasi.
Band je bil pred nastankom Sex Demons brez imena, ter javnih nastopov in začetek druženja začetnih članov segajo v leto 2012-2013.
Igrajo rock glasbo.

Zasedbo sestavlja 5 članov:

Brigita Raspet (vokal),
Martin Oblak (ritem kitara),
Kristjan Buh (vodilna kitara),
Jan Oblak (bas kitara),
Vid Oblak (bobni).

Povezava:

https://www.facebook.com/FlamingGuitar?fref=ts