VABILO K SODELOVANJU na pripovedovalskem večeru festivala Deuje babe

Pozdravljene,

v imenu festivala Deuje babe, ki bo marca letos četrtič potekal v Cerknem, vas vabimo k sodelovanju. Z vašo pomočjo želimo pripraviti pripovedovalski večer, na katerem bomo druga drugi in občinstvu pripovedovale pravljice in pripovedke.

Festival Deuje babe je namenjen predstavljanju umetniških, raziskovalnih in političnih prizadevanj za enakost žensk, zato na pripovedovalskem večeru želimo interpretirati zgodbe o dekletih in ženskah, ki so nas v otroštvu navdihovale ali pa nas še vedno hrabrijo, osupnejo, prestrašijo ali nasmejijo.

Še posebej nas zanimajo zgodbe o ženskah, ki jih je patriarhalna tradicija označila kot divje, grde, hudobne, pregrešne, nemoralne, preglasne, pretihe ali kako drugače sporne. Zanimajo nas, ker odpirajo prostor za razmislek o tem, katere želje, misli in dejanja žensk so nezaželena ali celo kaznovana danes. Potrebo po izmišljanju, spreminjanju in pripovedovanju zgodb čutimo tudi zato, ker znanost in religija ne moreta pojasniti in osmisliti našega čustvenega, domišljijskega doživljanja sveta.

K sodelovanju vabimo vse, ki poznate ali pišete tovrstne pravljice in bi jih želele deliti z drugimi: bodisi tako, da jih predlagate za pripovedovalski večer, bodisi tako, da ste jih na večeru pripravljene same interpretirati. Dogodek se bo odvijal v večernih urah, predvidoma prvi vikend v marcu 2016. Namenjen je odraslim, ne otrokom.

Če vas sodelovanje zanima, vas vabimo, da se udeležite prvega srečanja, ki bo v nedeljo, 31. januarja, ob 17h v CMAK-ovi dnevni sobi (1. nadstropje).

Pred srečanjem premislite, kaj bi želele predstaviti. Zgodbe lahko prinesete s seboj in navdušite zanje kakšno drugo pripovedovalko, lahko si jo same izmislite. Nekaj gradiva imamo že zbranega in v njem morda izbrskate kaj zase.

Vabljene!

Deuje babe

Kontakt: Janja / janja.hiti[at]gmail.com / 031-562-822

Šapokljak iz ruske risanke Čeburaška  (prevod v angleščino je pod videom)