Tea Hvala: Razkorak / Predstavitev knjige in razstava fotografij

Tea Hvala: Razkorak

Predstavitev knjige in razstava fotografij

V petek, 18. novembra 2016, ob 19:00

Galerija Križišče, C.M.A.K. Cerkno

Razstava bo na ogled do 2. decembra 2016

Opotekavemu plesu prepuščanja in zadrževanja, tej čustveni razdvojenosti, je sledila čutna in kar naenkrat so bili grafiti gora videti prepričljivejši od resničnih gora nad Vancouvrom.

Razstavljene fotografijesem posnela pred trinajstimi leti na zahodni obali Kanade in ZDA. Fotografirala sem, ker so me besede pustile na cedilu. Tistega, česar nisem znala ubesediti, tudi na fotografijah ni, zato gledalkoRazkoraka postavljam pred nemogočo nalogo, rekoč: glej in skušaj videti tisto, kar se je izmuznilo objektivu. (Tea Hvala)

Tea Hvalaje marsikaj, le fotografinja ni. Kot feministka, esejistka, kritičarka, prevajalka in avtorica radijskih oddaj večino časa brusi besede, ob tej priložnosti pa se z veseljem vrača k svoji stari ljubezni. Fotografijo je spoznavala v študentskih letih; podnevi na delavnicah Dušana Piriha Hupa v KUD-u France Prešeren, ponoči v ŠOLT-ovi temnici. Fotografije protestov proti IMF in Svetovni banki v Pragi je razstavila v baru Filozofske fakultete, ko se je tam še kadilo od čikov in zagnanosti. O fotografijah delovnih kolektivov v socializmu in današnjem kapitalizmu je pisala v knjižici Togi nasmehi(samozaložba, 2013).

 

Razkorakje njena prva fotoknjiga. Izšla je pri založbi Look Back andLaughBooks, na prvi predstavitvi v Cerknem pa bo na voljo po znižani ceni.

 

Knjiga je izšla s podporo Občine Cerkno. Razstavo je omogočil C.M.A.K. Cerkno.