Pišem za pravice – maraton pisanja apelov in podpisovanja peticij 2015

stran-logoMaraton pisanja apelov in podpisovanja peticij bo v mladinskem centru C.M.A.K. potekal od 1. do 28. 12. 2015, vsak dan, razen nedelj, od 17h do 21h.

Pridružite se ljudem iz več kot 200 držav in ozemelj, ki bodo novembra in decembra na različnih dogodkih v lokalih, šolah, na ulicah, v mladinskih centrih spet napisali na milijone pisem, e-sporočil, tvitov in peticij za ljudi, ki so v nevarnosti ali se jim godi krivica. Tako bodo izvajali pritisk na oblasti, voditelje in odločevalce, da kršitve odpravijo, pa tudi izražali naklonjenost in podporo žrtvam kršitev človekovih pravic in njihovim družinam.

Na vsakoletnem maratonu pisanja apelov Pišem za pravice vas letos med drugim vabimo, da se zavzamete za ljudi, ki so jih mučili ali so zaprti zaradi svojih mnenj, ter za mladoletna dekleta, prisiljena v poroko. Glede Slovenije lahko podpišete peticijo za ljudi, ki živijo v negotovosti v dveh romskih naseljih, ali izrazite dobrodošlico beguncem.

Tako lahko ob mednarodnemu dnevu človekovih pravic, ki ga obeležujemo 10. decembra, pripomorete k spremembam – izpustitvi aktivistov, obsodbi mučiteljev, spremembi neustreznih zakonov… In lepšate življenja!

Več na http://www.amnesty.si/pisem-za-pravice-maraton

,