Untitled

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

From Another Mother, Le_mol, ESC Life – 20. festival Cmakajne

22. septembra 2018 ob 21:00

Zopet je tu september in z njim jubilejni, že 20. festival Cmakajne, kjer se bodo tako kot vedno, skozi cel mesec Cerknu ter širši okolici v MC C.M.A.K. Cerkno predstavili raznorazni domači in tuji ustvarjalci ter ustvarjalke.

Na zadnjem večeru letošnjega Cmakajna se nam bodo predstavile 3 zasedbe iz tujine, dve bosta v kratkem izdali nov album:

 

– From Another Mother –

Prog rock/punk fusion trojica iz Zagreba, ki razbija odre od leta 2012. Njihove koncert bi najbolje opisali kot ekstremno eksploziven a vendar kontroliran kaos, poln zlomljenih ritmov in nepričakovanih preskokov melodičnih kitar in vokalov. Odigrali so že več kot 100 koncertov po celi Evropi, aktivni pa so tudi v studiu – lanskega januarja so izdali prvenec »Epileptir« ( ki ga je največji hrvaški glasbeni portal Muzika.hr opisal kit »alternativni album leta 2017«), za oktober pa načrtujejo izid drugega albuma »Atatoa«. Vsekakor bo to koncert, kakršnega že dolgo nismo doživeli.

https://fromanothermother.bandcamp.com/album/epileptir
https://www.youtube.com/watch?v=thV2geUhGAQ&ab_channel=FromAnotherMother

 

 

Le_mol –

Le_mol je dunajski duet, ki z osmimi nogami in rokami imitira cel orkester. Počasna muzika, ki je ne-kakšen post rock z eksperimentalno elektroniko in nojzom. Na Cmakajnu se nam bosta predstavila z letošnjim albumom “Heads Heads Heads”. Le še en inštrumentalen bend? Seveda!

https://lemol.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=MeCPTux4Hio

 

 

– ESC Life –

Skupina štirih izkušenih hrvaških glasbenikov, ki jih druži ljubezen do nalezljivih pop melodij in distorziranih kitar. Velik vpliv nanje ima indie rock scena iz osemdesetih in devedesetih, kar se sliši na njihovem prvencu “Acess All Areas”, ki so ga pri založbi PDV izdali leta 2015. Lanske jeseni so na 7-inčni plošči izdali split z Avstrijci Remedy, za letošnjo jesen pa s singlom “Vacation” napovedujejo izdajo drugega albuma.

https://esclife.bandcamp.com/album/access-all-areas
https://www.youtube.com/watch?v=P4bTmbiFK4I

 

Podrobnosti

Datum:
22. septembra 2018
Čas:
21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

C.M.A.K. Cerkno
Bevkova ulica 22
Cerkno, 5282 Slovenija
+ Google Map