CMAKoncert: ManiacS in Vibesonic Jam

Sobota, 13. 2. ob 22h

Ob praznovanju 19. obletnice ustanovitve Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba vas vabimo na koncert zasedb ManiacS in Vibesonic Jam.


ManiacSMANIACS
Leta 2010 so se mladi nadebudni glasbeniki združili v skupino ManiacS in pričeli s preigravanjem rock in punk-rock uspešnic. Po svojem prvem nastopu so začutili željo po ustvarjanju avtorske glasbe. Po tem je imela skupina še nekaj manjših koncertov. V letu 2013 je skupino zapustil bobnar Jaka Logar in nadomestil ga je Žiga Mlinar. Nadaljevali so z ustvarjanjem avtorske glasbe in nastopanjem na bližnjih prizoriščih. V letu 2013 in 2014 so nastopili na dogodkih kot so Rock in Rovte, Čipkarija in Lokalna scena Žiri. Nastopali so pred znanimi slovenskimi skupinami kot so Big Foot Mama, Prisluhnimo tišini, Happy ol’ Mcweasel, Hladno Pivo itd. V letu 2015 so posneli tudi nekaj avtorskih skladb. Danes so predvsem usmerjeni k ustvarjanju avtorske glasbe.

Trenutni člani skupine so Primož Arhar, Matic Kunc, Andraž Jereb, Ambrož Cigale in Žiga Mlinar.

 

VSJ_Garaža_Foto Sandra PožunVIBESONIC JAM
Vibesonic Jam je ptujska zasedba, ki vsebuje izkušena stara mačka slovenske rock scene – kitarist Zlatko Kuret in bobnar Milan Murko sta tvorila ustvarjalno jedro zasedbe Sleazy Snails, ki je v času svojega delovanja obredla domala vse domače odre, vključno z Novim rockom v Križankah leta 1993 , in požela tudi obilico odličnih kritik v medijih.

Zlatko in Milan sta pod imenom Vibesonic Jam združila moči z Bernardom Pintarjem, plod skupnega dela pa je samosvoja mešanica različnih stilov glasbe.

Vibesonic Jam definitivno niso zgolj običajna rock zasedba, saj je njihov glasbeni izraz preprosto preveč širok in se izogiba žanrovski klasifikaciji. Zasedba se je popolnoma odvrnila od glasbenih trendov in neobremenjeno sledi svoji viziji glasbe brez meja. Tako se lahko na enem mestu zlijejo v skladbi tako različne glasbene smeri kot so hard rock, psihedelija, country, alternativa, etc. Rezultat je samosvoj glasbeni stil, ki gradi svojo izraznost na atmosferi, kontroliranem hrupu, melodiki, ritmičnemu prepletu inštrumentov in trenutnem navdihu članov zasedbe. Na koncertih zasedba pokaže svojo neposredno zvočno silovitost in polnost zvoka, ki ga nadgrajujejo improvizacije vseh treh članov.

Zasedba:
Milan Murko – bobni, ritem mašina
Zlatko Kuret – kitara, loopi
Bernard Pintar – bas, synth

Diskografija:
Egotrip – 2009
Surfing to the moon – 2015

Povezavi:
http://vibesonicjam.wix.com/vibesonicjam
https://soundcloud.com/vibesonic-jam-band